INEDIT. În Florești s-a deschis prima “benzinărie” din județ cu BERE artizanală. Începând din această săptămână, În Florești s-a deschis prima “benzinărie cu bere” din Cluj. Este vorba de un concept inedit. Iubitorii de bere artizanală își pot face plinul, mai ales acum că vine vara.
Magazinul este situat pe strada Eroilor, nr.378, spatiu 8, Floresti și servește exclusiv bere artizanală românească, produsă în microberării din toată țara. Magazinul are nu mai puțin de 30 de sortimente de bere la butoi și peste 100 la sticlă. Potrivit proprietarilor aceasta vine îmbuteliată în butoaie, iar clienții pot “alimenta” cât vor.
Nouă ne place să îi spunem VIE, nefiltrată, nepasteurizată , este bere ce nu are conservanți. Neavând conservanți, stația este dotată cu camera frigorifică cu temperatura controlată de 5.5°, plină cu butoaie de bere, aduse cu grijă în mediu controlat din toată România, Iași, Roman, Buzău, Miercurea Ciuc, Cheia, București si normal din Cluj. Fiecare butoi este conectat la un robinet, ce ne permite să imbuteliem într-un mediu controlat sub presiune, stilul si cantitatea dorită, spune Gheorghe Rusu, proprietarul stației.
Cum a apărut ideea de Romberr?
Despre Stația Rombeer am aflat întâmplător într-o seară listând diverse articole de pe internet despre bautura mea alcoolică preferată – berea. Ideea de “peco de bere” (vii, te alimentezi cu bere de calitate si pleci) ne-a plăcut foarte mult (mie și soției) și în aceeași seară le-am trimis un mail pentru a afla mai multe informații despre afacere și condițiile de franciză. Era pe la începutul săptămânii, iar vineri eram deja în București, în vizită la Stația Rombeer de pe șoseaua Pantelimon. Acolo l-am întâlnit pe Igor Leșan, cel care a pus pe picioare acest concept, cel care ne-a povestit foarte interesant atât despre ideea de “peco de bere” cât și despre bere ca produs, sau cum îi spune el “pâine lichidă” (produsă din orz măcinat, drojdie și apă, nepasteurizată și fără conservanți aceasta își păstrează elementele nutritive și vitaminele), iar după scurt timp am văzut ca pe langa pasiunea pentru această băutură mai avem multe lucruri oarecum comune, ambii suntem originari din Republica Moldova, ambii am venit la studii in România, ambii am studiat la Cluj, spune Gheorghe Rusu.
Mai sunt în plan încă 4 “benzinării”
Reîntorși în Cluj am și început să punem bazele propriei afaceri. Cea mai grea parte a fost să găsim locația potrivită, am avut zile în care efectiv mergeam toată ziua prin oraș să căutăm/vedem spații, iar într-un final am găsit un spațiu potrivit (aproape de casă, amplasament potrivit, preț) în Florești. Cu toate că a intervenit pandemia și tot auzeam în fiecare zi despre problemele cu care se confruntă afacerile și economia în general, noi am continuat. În 22 mai am deschis primul magazin iar în perspectivă dorim sa deschidem încă 4 “stații” în Cluj-Napoca.
Berea se ambalează rece și proaspătă, la PET, cu ajutorul uni sistem special, iar cantitatea minimă este de 0,5L, prețul per litru începe de la 12 lei iar cel mai mare este de 35lei (este o bere neagră), avem de asemenea și bere fără alcool, bere de ghimbir, beri cu diverse arome (afine, vată de zahăr, unt de arahide, zmeură si vanilie, etc.) limonadă și compot de vișine sau fructe de pădure.
***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook
INEDIT. În Florești s-a deschis prima “benzinărie” din județ cu BERE artizanală – FOTO