Ultima actualizare: 13.11.2024
Locale

100 de ani de “U”. Inedit: Iuliu Hațieganu va dialoga cu Ioan Aurel Pop

Întemeietorul clubului sportive “U” Cluj, academicianul Iuliu Haţieganu, va purta un dialog inedit cu preşedintele actual al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, în cadrul evenimentului dedicat aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea clubului.

Evenimentul, intitulat Centenar în Alb și NegrU este o continuare a evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de sport universitar în Cluj-Napoca.

“10 entități și peste 200 de persoane implicate în organizare, 700 de locuri pe scaune, 919 cadouri pentru public, 60.000 de euro buget. Centenar în Alb și NegrU în cifre, un eveniment cu acces gratuit! Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:19, toată suflarea iubitoare de sport și educație din Cluj-Napoca și împrejurimi este așteptată, în Parcul Sportiv Universitar ”Prof. Dr. Iuliu Hațieganu”, pentru a sărbători Centenarul Clubului ”Universitatea” Cluj. Un secol de istorie sportivă, plină de personalități și de performanțe, de emoție și atașament. Evenimentul Centenar în Alb și NegrU va fi împărțit în două părți: un dialog imaginar între generații, între două mari legende ale Universității: academicienii Iuliu Hațieganu, întemeietorul clubului ”U”, sub formă de hologramă, și Ioan Aurel Pop, actualul rector al Universității Babeș-Bolyai; o piesă de teatru cu titlul ”Acasă… la Cluj”- are în centru un moment de cotitură și adâncă emoție în istoria Universității: întoarcerea, în 1945, din bejenia de la Sibiu, strâns legată de sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Tot parte din piesa-spectacol este o reconstituire… specială a unui meci istoric”, anunţă organizatorii.

În cadrul evenimentului va avea loc şi un alt spectacol inedit.

“Dorim să încheiem sărbătoarea cu un eveniment de amploare. Spectacolul are în centru piesa de teatru, Acasă la Cluj. Piesa are doi scenariști, doctorul Mihai Iubu, primul istoric al Universității Cluj și Gelu Radu, cunoscut suporter al Universității Cluj. Va fi o piesă în trei momente, punctul culminant fiind reprezentat de o reeditare a meciului dintre Universitatea Cluj și Ferar, din august 1945, meci numit atunci partida de recâștigare a dreptului de a exista în acest oraș”, spune vicepreședintele Asociației Șepcile Roșii, Bogdan Blaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Cultură de canabis lângă Cluj. Peste 150 kg recoltate şi descoperite

DIICOT Bihor a descoperit, într-o localitate din judeţ, o cultură de cannabis, iar trei inculpaţi au fost reţinuţi şi arestaţi....

Închide