Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Șoferul implicat în accidentul de trotinetă nu se consideră vinovat, dă vina pe copilul de 10 ani

Șoferul în mașina căruia a intrat un copil cu o trotinetă electrică s-a ales cu pagube materiale pentru recuperarea cărora se va adresa instanței. El nu se consideră vinovat și dă vina pe copil.

”In calitatea de sofer implicat in acest eveniment nefericit, ca si conducatorul autoturismului VW Passat, doresc sa precizez urmatoarele, pentru ca s-a comentat mult in necunostiinta de cauza:
1)Duba parcata neregulamentar exact in curba, poate fi tras la raspundere Doar si Numai pentru parcare neregulamentara si sanctionat ca atare (asta e si pozitia politiei rutiere) 2)Eu circulam pe banda mea de mers, mult sub viteza legala, dat fiind aglomeratia de la ora aceea (nr 8:45) 3)Copilul de 10 ani se face raspunzator de accident, deoarece a patruns pe carosabil, pe contrasens, a tasnit practic brusc de dupa duba, fiind in coborare pe deal, si a intrat direct in lateralul masinii mele.

Ca era trotineta electrica sau normala, nu este relevant. Ca duba era parcat acolo, este irelevant. Ca in acel moment pe troruarul ramas liber dintre imobil si duba (aprox. 80 cm) circulau pietoni si copilul a ales sa intre pe carosabil, tocmai pentru ca nu avea loc de acesti pietoni, e iarasi irelevant”, a scris șoferul pe Facebook.

Paguba e de mii de lei

Dincolo de faptul ca ii pare rau de acest copil, șoferul a precizat ca s-a ales o paguba se pare de cateva mii lei, pe care parintii copilului vinovat nu vor sa o achite (dat fiind ca vehiculul trotineta implicat nu avea asigurare).

”Este trist ca pentru ei vinovat e oricine altcineva: e duba ca a parcat acolo, vinovat sunt pietonii ca au circulat pe trotuarul ramas, vinovat e stalpul ca e amplasat acolo, vinovat sunt eu ca am circulat pe banda mea de mers…. Oricine e vinovat, numai ei nu, si iresponsabilitatea lor de a oferii acestui copil o conduita minima asupra regulilor elementare de circulatie intr-un oras aglomerat precum Clujul”, a spus șoferul.

Din perspectiva sa ramane sa se adreseze instantei de judecata pentru ca sa isi recupereze prejudiciul, iar parintilor respectivi le doreste si mai mult noroc pentru data viitoare cand copilul lor va sari poate in fata unui vehicol in mers.

Un comentariu

  1. Ionel Răspunde

    Acum șoferul are posibilitatea să-și achiziționeze mașina care a înlocuit Passat-ul, acesta se numește VW ID.7
    https://www.rentsilvania.ro/b-vw-id-7-este-limuzina-electrica-care-inlocuieste-passat-ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Două persoane rănite pe centura de ocolire Vâlcele –Apahida, două mașini implicate, una răsturnată în șanț

Două persoane au fost rănite azi într-un accident rutier care a avut loc pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca...

Închide