Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Un clujean a sunat la 112, anunțând că a ucis o femeie. A fost internat la Psihiatrie

Un bărbat din Câmpia Turzii a sunat la 112 și a spus că a ucis o femeie. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a efectuat apelul în noaptea de marți spre miercuri. Acesta a spus că a ucis femeia, după care a aruncat-o în fântână. 

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că apelul este fals. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a fost internat la Clinica de Psihiatrie Cluj-Napoca.

„În noaptea de marți spre miercuri, un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii, a sesizat prin apel 112 faptul că a ucis o femeie. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca apelul este unul fals. S-a impus măsura internării bărbatului la Psihiatrie, la Cluj-Napoca”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Bărbatul a mai efectuat apeluri false la 112.

„De această dată a sunat să anunțe că a ucis o femeie și a aruncat-o într-o fântână. A trebuit să investigăm și să tratăm serios un astfel de apel, chiar dacă, ulterior, s-a dovedit a fi unul fals”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Pompaș.

Amenzi mari pentru apelurile false la 112

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, că va fi adoptat un pachet legislativ ce vizează sistemul 112. O măsură este și creșterea nivelului de amenzi în cazul apelurilor false. Creșterea va fi la un nivel de până la cinci ori mai mare.

„Aprobăm astăzi un pachet legislativ (…) Creăm cadrul legal pentru implementarea rapidă a sistemului AML  a celor care apelează Serviciul unic 112. Tot pentru o mai bună localizare, este necesară identificarea apelantului prin asocierea numărului de telefon cu datele celui care apelează”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Bolid de 100.000 euro, făcut praf în Făget. Șoferul, din Satu Mare

Bolid de 100.000 euro, făcut praf în Făget. Un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din județul Satu Mare,...

Închide