Ultima actualizare: 17.9.2024
Locale

Clasamentul mitei în spitalele din România. Unde se situează Clujul

Anti-Bribery Synergy a publicat un clasament al mitei în spitalele din România. Sinteza realizată are în vedere datele colectate prin răspunsul afirmativ la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?”.

Prima unitate medicală din Cluj-Napoca apare pe poziţia 33 – SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII, care are 35 de răspunsuri afirmative, urmat la egalitate de SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ. Pe locul 1 se află Spitalul de Urgenţă Bucureşti, unde au fost primite 153 de răspunsuri afirmative, urmat de Spitalul Judeţean de Urgență Brăila, cu 147 de răspunsuri, şi de Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, din Bucureşti. Totodată, printre primele locuri în topul spitalelor cu cea mai puțină mită este SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE Cluj-Napoca.

Sinteza are în vedere date colectate prin răspunsul afirmativ la întrebarea nr. 9 “VI S-AU SOLICITAT BANI SAU ATENȚII DE CĂTRE MEDICI SAU ASISTENTE?” din cadrul Mecanismului de Feedback al Ministerului Sanatatii pentru fiecare luna calendaristica in intervalul ianuarie 2019 – iulie 2019.

Raportul a fost realizat prin tehnici de regrupare si centralizare a datelor obtinute prin intermediul mecanismului de feedback, realizandu-se în urma prelucrarii noi informatii agregate si sintetizate.

Mecanismul de feedback este un instrument de monitorizare cu privire la calitatea serviciilor a 352 spitale publice din Romania si este reprezentat de un chestionar aplicat prin SMS sau Web ce cuprinde un set de 10 intrebari:

  1. Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?
  2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?
  3. Cât de mulțumit sunteți de curățenia din spital?
  4. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare?
  5. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea asistentelor medicale?
  6. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?
  7. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?
  8. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare?
  9. Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?
  10. Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?

Informatiile au o utilitate practica in proiectarea, implementarea si certificarea unui Sistem de Management Anti-Mita in conformitate cu cerintele ISO 37001 prin folosirea acestora la determinarea si analizarea contextului in care activeaza o organizatie, monitorizarea si evaluarea performantelor masurilor de control anti-mita sau realizarea de analize comparative de tipul benchmarking.

Clasamentul complet, aici —> https://bit.ly/2mrrGmc 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Europarlamentarul Daniel Buda (PPE): Rezoluția privind retragerea Regatului Unit din UE a fost votată favorabil

Europarlamentarul Daniel Buda, membru al Grupului PPE din PE, a declarat că rezoluția privind retragerea Regatului Unit din UE a...

Închide