Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Iohannis a decorat principalele universităţi din Cluj: O poveste de succes!

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decorat astăzi, într-o ceremonie oficială, cele şase universităţilor de stat din Cluj-Napoca. Este vorba despre  Universitatea “Babeş-Bolyai”, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară , Universitatea de Arte şi Design şi Academia de Muzică “Gheorghe Dima”.

Şeful statului a declarat că ce s-a realizat la Cluj în ultima sută de ani este o poveste de succes a poporului român.

“Având deja tradiţii universitare înrădăcinate, Clujul a fost o alegere firească pentru a găzdui o pepinieră pentru cultură, ştiinţă şi dezvoltare economică. Ceea ce s-a realizat la Cluj în ultimii o sută de ani reprezintă una dintre poveştile de succes ale poporului român. Vorbim despre unul dintre cele mai dinamice sectoare de cercetare din România. Vorbim, de asemenea, despre mii de absolvenţi care îşi folosesc cunoştinţele în folosul economiei, al vieţii culturale şi, în general, al societăţii româneşti. Universităţile clujene au fost şi sunt un liant pentru România. Aici vin studenţi din toată ţara, dar şi români din afara graniţelor. Aici studiază mii de tineri din alte ţări, care devin ulterior ambasadori ai culturii şi educaţiei româneşti în ţările de origine. Şi, în ultimii ani, universităţile de aici au demonstrat că pot fi un catalizator al dezvoltării şi normalizării, transformând Clujul într-un oraş remarcabil prin dinamismul său”, a spus Iohannis.

Şeful statului a precizat că este nevoie de astfel de centre de dezvoltare

         “Următorul deceniu se va petrece sub marca unei intensificări a cooperării europene în domeniul învăţământului superior. Se deschid noi porţi pentru universităţile din România, care au ocazia să contribuie la proiecte de cercetare, schimburi academice şi programe de formare transfrontaliere.
Sunt convins că dumneavoastră sunteţi într-o poziţie privilegiată pentru a profita de aceste oportunităţi, lucru care va contribui la transformarea României într-un generator de cunoaştere, o ţară care construieşte în mod activ o lume mai bună. De asemenea, prin atragerea de talent din ţară şi de peste hotare, universităţile clujene vor continua să ducă mai departe povestea unui Cluj în ascensiune.
Avem nevoie de astfel de poli de dezvoltare pentru a construi la noi în ţară realităţi economice şi sociale atractive, care să ofere alternative reale pentru concetăţenii noştri care în trecut au fost împinşi spre emigrare pentru a-şi face un rost în viaţă. Nu cred că este un secret că mulţi studenţi vin aici pentru o combinaţie specială între excelenţă academică, tradiţie culturală şi o viaţă socială greu de egalat. Iar mulţi rămân ulterior aici, întemeind familii şi devenind parte a poveştii fascinante a unei metropole dinamice”, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Klaus Iohannis, în Piața Unirii, către studenți: „Contez pe voi!”

Președintele României a ținut un discurs în Piața Unirii cu ocazia deschiderii anului universitar al Universității Babeş-Bolyai. Klaus Iohannis a...

Închide