Ultima actualizare: 22.5.2024
Locale

Roxana Mînzatu: Avem 116 proiecte de 320 de milioane de euro pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Prefectura Cluj, că ministerul pe care îl conduce a publicat, pe site-ul său, lista celor 116 proiecte, în valoare totală de 320 de milioane de euro, pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale.

“Întreprinderile acestea sociale vor fi subvenţionate cu granturi, cu sume nerambursabile de către entităţile pe care noi le finanţă, cum este astăzi cazul primăriilor cu care am semnat conracte de finanţare; granturile sunt de maxim 100.000 de euro, în funcţie de numărul de locuri de muncă create de fiecare întreprindere socială. Ministerul Fondurilor Europene finanţează un număr total de 116 astfel de proiecte, (…) organizaţii, primării, entităţi care primesc bani pentru a sprijini crearea de noi întreprinderi sociale. Bugetul total pentru aceste 116 proiecte este de 320 de milioane de euro. Ne aşteptăm să creăm peste 2.100, 2.200 de întreprinderi sociale prin intermediul acestui buget”, a spus Roxana Mînzatu, citată de portalcj.ro.

Ministrul a semnat, miercuri, la Prefectura Cluj, şi câteva astfel de contracte.

“Am semnat câteva contracte de finanţare din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Capital uman, ceea ce înseamnă crearea de întreprinderi sociale. Practic, primarii cu care am semnat astăzi contractele de finanţare sunt susţinuţi cu fonduri nerambursabile în proiecte care valorează 10-12 milioane de lei pentru a dezvolta economia socială, un concept nou şi îi felicit pentru curajul de a investi şi energie şi bani şi încredere în acest tip de concept pentru comunităţile domniilor lor. Prin banii pe care îi oferim, cel mai important e că vor putea subvenţiona înfiinţarea de întreprinderi sociale”, a mai spus Roxana Mînzatu.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a participat, miercuri, şi la prima întâlnire din seria conferinţelor ‘Pactul pentru Muncă’, organizate de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi de Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Copii torturaţi de bunică în Cluj. I-a ars cu ţigara, i-a tăiat pe faţă şi i-a trimis la cerşit

Copii torturaţi de bunică în Cluj. O femeie din Cluj de 53 de ani şi-a ars cu ţigara două nepoate...

Închide