Ultima actualizare: azi, 10:08
Locale

Studiu: al doilea cel mai important centru IT din România, la Cluj

Al doilea cel mai important centru IT din România se află în județul Cluj, potrivit un studiu realizat de platforma Termene.ro.

Pe primul loc se află centrul IT din România format în jurul regiunii Bucureşti – Ilfov, care generează peste jumătate din veniturile în domeniu.

“Creşterea valorică înregistrată de companiile din regiunea Bucureşti – Ilfov în ultimii doi ani este de peste 1,8 miliarde de lei, fiind superioară celei din judeţul Cluj – 1,6 miliarde lei şi incomparabil superioară celei din restul judeţelor dezvoltate: Iaşi – 449 milioane lei, Timiş – 392 milioane lei şi Braşov – 109 milioane lei.

În ciuda creşterilor înregistrate de companiile din domeniul IT, riscul ca o parte dintre acestea să intre în insolvenţă este real şi trebuie luat în calcul de orice furnizor din industrie care urmăreşte să aibă o afacere profitabilă. Astfel, din punctul de vedere al riscului de intrare în insolvenţă, judeţul cu cele mai puţine firme în această situaţie este Cluj, unde doar aproximativ 28% din firme au acest risc, pe când la polul opus se află firmele din regiunea Bucureşti – Ilfov, cu aproximativ 32,7% firme. Celelalte 3 judeţe se află între aceste valori, 30,7% în judeţul Timiş, 31,6% în judeţul Iaşi şi 32,2% în judeţul Braşov”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO&VIDEO. Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania, la graniță cu Ungaria

Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare, dacă vremea va...

Închide