Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Zilele Clujului, fără plastic! Vor fi folosite doar obiecte care nu poluează mediul înconjurător

Primăria Cluj-Napoca renunţă la toate obiectele de unică folosinţă din plastic în cadrul Zilelor Clujului, ediția a 9-a. Obiectele din plastic vor fi înlocuite cu obiecte confecţionate din biomer, un material biodegradabil, care nu poluează mediul încojurător, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio.

“În anul acesta vom elimina plasticul şi tot ce înseamnă material de unică folosinţă din plastic. Vor fi pahare confecţionate din biomer, sunt biodegradabile, astfel încât chiar dacă ele vor ajunge în spaţiile verzi sau în alte zone, ele sunt biodegradabile şi nu mai poluează”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post de radio local.

Primăria Cluj-Napoca a decis încă din vară, respectiv de la 1 august, eliminarea consumabilelor din plastic în instituţie, la protocol sau la servirea mesei, la cantina oraşului sau la creşe, toate fiind înlocuite cu materiale reciclabile.

“Am luat această decizie mai demult, la nivelul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, am eliminat tot ce înseamnă elemente de unică folosinţă de plastic. Mergem pe pahare de hârtie, de biomer, astfel încât să poluăm cât mai puţin mediul înconjurător”, a adăugat Dan Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
A început așternerea stratului de balast pe drumul către Cheile Turzii

Lucrările recent demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 103G, între localitatea Săndulești și joncțiunea cu drumul județean DJ...

Închide