Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Clujul, printre județele unde se trăiește cel mai mult din țară

Județul Cluj se situează printre primele locuri în ceea ce privește speranța de viață din România, cu vârsta medie de viață de 77 de ani. Speranța de viață în România este de 75 de ani, dar aceasta este media, căci apar diferențe semnificative între județe, conform datelor oficiale furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), arată Libertatea.

În timp ce Vâlcea are o medie de viață de 80 de ani, aproape cât media europeană, în Satu Mare speranța de viață este de numai 77 de ani, precum în Bangladesh. Pe ultimele locuri ale speranței de viață sunt Giurgiu, Călărași, Tulcea și Satu Mare, județe care, altfel, se află și în topul celor mai sărace județe. Județul Cluj se situează așadar printre primele locuri în ceea ce privește speranța de viață în România.

Corelația dintre dezvoltarea economică și speranța de viață este de multă vreme cunoscută.

„În mod cert vorbim despre o serie de factori, de la accesul la servicii medicale până la calitatea dietei, dar și aspecte pe care poate că nu le-am lua în calcul la prima vedere, precum cât de mult alcool se consumă și ce tip de alcool (berea și rachiul nu au același impact asupra sănătății…)”, a explicat sociologul Barbu Mateescu, pentru Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Aeroportul din Cluj-Napoca vrea să ajungă la 7 milioane de pasageri

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare din ţară, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, şi-a...

Închide