Ultima actualizare: 15.11.2023
Locale

Finanțare de 7,5 milioane de euro pentru un proiect de inteligență artificială, la Cluj

O companie din Cluj care gestionează deşeurile alimentare cu ajutorul inteligenţei artificiale primeşte de la Banca Europeană de Investiţii un împrumut de 7,5 milioane de euro, potrivit ZF.

Winnow, o companie de tehnologie înfiinţată în Marea Britanie în 2013, care funcţionează şi în România, a primit o finanţare de 7,5 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru a introduce şi dezvolta soluţii sofware şi hardware care să ajute personalul din bucătăriile comerciale să gestioneze cantităţile şi tipurile de produse alimentare, cu scopul de a preveni risipa alimentelor, se arată într-un anunţ al BEI.

“Acest proiect este primul din România derulat în cadrul instrumentului European Growth Finance Facility şi susţinut de Planul de Investiţii pentru Europa şi va avea un impact semnificativ la reducerea deşeurilor alimentare în bucătăriile comerciale. Proiectul stimulează cercetarea şi dezvoltarea din România, şi are avantajul de a consolida competitivitatea în România şi de a crea locuri de muncă de înaltă calitate”, a spus vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell.

Winnow, la Cluj

Winnow, înfiinţată în Anglia în 2013, şi care are sediul la Cluj, este o companie care dezvoltă instrumente pe bază de inteligenţă artificială pentru a-i ajuta pe bucătari să-şi gestioneze într-un mod mai rentabil bucătăriile prin reducerea la jumătate a cantităţii de deşeuri alimentare.

Cofondatorul Winnow, Kevin Duff, spune că are încredere în viitorul comunităţii tehnologice din Cluj: “(…) Continuăm să construim la Cluj o echipă de talie mondială, pentru a ne putea pune în practică, în mod eficient, planurile de viitor. De asemenea, avem foarte multă încredere în viitorul comunităţii tehnologice de la Cluj, iar faptul că ne numărăm printre pionierii din domeniul inteligenţei artificiale care vor beneficia de sprijin din partea Băncii Europene de Investiţii reflectă în mod real munca asiduă a echipei noastre de aici”.

Sursa: ZF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Theodor Paleologu la Cluj: E greu de angajat dialogul cu Iohannis, sunt dispus la o dezbatere în germană, cu Dăncilă ar fi un dialog savuros

Candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, s-a aflat azi la Cluj-Napoca. Întrebat cu care dintre contracandidații săi ar prefera o...

Închide