Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Liderul PMP, Eugen Tomac, despre Dăncilă: Nu înțelege cutumele diplomatice privind comisarul european

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat azi la Cluj ca premierul demis Viorica Dăncilă nu înțelege cutumele diplomatice și că sfidează UE când a propus al treilea comisar european, pe Victor Negrescu, deși i s-a atras atenția să nu mai facă nominalizări

”A greșit fundamental premierul demis Viorica Dăncilă când a propus un comisar vulnerabil. I s-a spus din prima clipă că nu este indicat să vină cu propunerea Rovana Plumb, a ignorat-o, a crezut că poate insista și nu o poate opri nimeni în această nominalizare. Dar s-a văzut, totuși, că la Bruxelles există mecanisme prin care, în mod inteligent, ți se trimite înapoi candidatul. Când ești demis și mai sunt câteva ore care te despart de despărțirea de Palatul Victoria este o sfidare să faci această nominalizare a lui Victor Negrescu  în condițiile în care președintele CE a spus că așteaptă investirea noului Guvern sau închiderea crizei politice de la București pentru a avea un corespodent legitim cu care să discute despre nominalizare. Încercarea Vioricăi Dăncilă de marți arată că nu înțelege absolut deloc cutumele diplomatice”, a spus președintele PMP.

El a acuzat-o pe Dăncilă că situația în care a pus România arată limitele sale în a înțelege lucruri care țin de uzanțele diplomatice, menționând că aceasta a stat degeaba 9 ani la Bruxelles.

”Sper ca după investire, Guvernul Orban să facă o propunere pe care să o agreeze și președintele CE pentru a nu pune România într-o situație delicată”, a conchis Eugen Tomac..

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO&VIDEO. Ninsoare serioasă în județul Cluj. S-a așternut un strat alb de zăpadă

Ninsoare serioasă, în aceste momente, în județul Cluj, în satul Dealu Negru, unde ANM arată că temperatura este de 1...

Închide