Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

VIDEO. MyTesla, primul scaun de birou inteligent din România, inventat la Cluj

Cluj, Romania –Antares Romania împreună cu Cluster Mobilier Transilvan au realizat primul scaun de birou inteligent din Romania: #MyTesla. Scaunul își propune să corecteze postura utilizatorului pe scaun prin notificarea acestuia cu ajutorul unei aplicații care poate fi rulată de pe mobil sau calculator.

Primele prototipuri au fost prezentate și testate de către publicul larg cu ocazia Târgului Internațional de Mobilă BIFE – SIM 2019 (12-15 septembrie, București) și la Conferința Internaționala a Clusterelor TCIC 2019 (18-20 septembrie, Cluj).

Scaunul de birou convențional rotativ atribuit unei stații de lucru fixe nu mai este alegerea pentru multe spații de lucru moderne. Ca răspuns la această provocare în 2018 Antares Romania a lansat scaunul de birou ergonomic Tesla, accesorizat cu mecanism automat, acesta se ajustează și adaptează fiecărui utilizator fără a mai fi necesar să reglezi scaunul când este folosit de o altă persoană. În afară de faptul că utilizatorul modern preferă scaunele ușor de ajustat, acesta apreciază și mișcarea intiutivă și natural coordonată dintre șezutul și spătarul scaunului.

Antares România și Cluster Mobilier Transilvan au preluat această sarcină și au încercat să o perfecționeze prin a dezvoltarea scaunului ergonomic Tesla într-unul inteligent. Pe lângă funcționalitățiile avansate ale scaunului amintite mai sus, MyTesla beneficiază în prezent și de șase senzori special poziționați să înregistreze postura și obiceiruile utilizatorului. Scopul principal este de a corecta postura și șezutul nesănătos, care în termen lung pot avea urmări medicale nedorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO Vezi ce scriau literaţii clujeni acum 50 de ani, în primul an de Echinox

Echinox este revista de cultură a studenților din Universitatea Babeş-Bolyai. Revista a fost fondată în 1968 de Eugen Uricaru şi de...

Închide