Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Naţionale

Deputatul de Cluj, Adrian Dohotaru, a votat Guvernul Orban cu inima strânsă, cu îndoieli serioase privind performanța unui guvern de dreapta

Deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru, fost membru USR, a relatat azi că a votat Guvernul Orban cu inima strânsă, având îndoieli serioase privind performanța unui guvern minoritar și de dreapta, dar cu gândul la viitorul imediat al României.

”Am votat guvernul Orban cu inima strânsă și cu gândul la viitorul imediat al României. În acest moment, avem nevoie de stabilitate politică pentru a evita perpetuarea unei situații care risca să afecteze negativ sute de mii de salariați din sectorul public și sute de mii de cazuri sociale, beneficiari ai diverselor plăți sociale. România are nevoie urgentă de rectificare bugetară pentru a putea funcționa și de realizarea bugetului pe anul viitor. Sunt 240 voturi pentru noul guvern Orban, pe care l-am votat cu îndoieli serioase privind performanța generală a unui guvern minoritar și de dreapta, dar cu speranța că putem colabora pe teme punctuale, destule legate de Cluj”, a scris Dohotaru.

După moțiune nu există o alternativă politică la PNL

Acesta a precizat că, în calitate de om de stânga, este în dezacord cu foarte multe idei din planul de guvernare al liberalilor, miza unei guvernări, chiar și de tranziție, fiinf de a mări povara fiscală pe capital, proprietăți, dividende, profit, moșteniri, consum de lux, dar și de a avea un nivel just de colectare, mai ales că se pierd 80% din cotele din impozitul din profituri și 35% din TVA.

”Nici una din aceste chestiuni vitale nu se regăsește în programul de guvernare al PNL. Pe de altă parte, realist vorbind, după moțiune, nu există o alternativă politică la PNL validă în acest moment, prin urmare singura posibilitate e de a minimiza pierderile cauzate de un rău necesar. Așa cum am explicat și cu privire la votul pentru moțiune și contrar acuzațiilor aduse cum că aș fi negociat funcții sau milioane, negocierea mea nu era cu PSD, ci cu PNL, mai ales că vin dintr-un județ liberal. Dar, contrar culturii politice autohtone, în care negocierile sunt centrate pe agende ascunse și interese personale sau de grup, eu am negociat măsuri principiale, plecând de la sistemul meu de valori și care cred că pot face ca lumea în care trăim să fie, oricât de naiv ar suna, o lume mai bună”, a mai spus Adrian Dohotaru.

A negociat cu PNL chestiuni de mediu

Deputatul a explicat că PNL a fost deschis către o minimă negociere pentru a aduce în prim-plan teme de mediu și mobilitate durabilă relevante la nivel național și pe plan local, astfel că a obținut la negocieri o comisie interministerială care să fie refuncționalizată pe tema urgenței climatice care deja afectează și România.

”Mobilitatea viitorului trebuie să fie sustenabilă. Mii de clujeni ne putem deplasa zilnic între Florești și Cluj fără a mai fi poluați de traficul auto. În weekenduri, putem ieși cu miile pe malul Someșului, spre Hoia, Gilău ori Tarnița. Declarativ cel puțin, am obținut sprijinul guvernului Orban pentru a modifica HG 930 / 2005 ce conține Normele speciale privind caracterul și mărimea zonelor de protecție sanitară și hidrogeologică. Am obținut în acest sens o promisiune, sper fermă, din partea premierului Ludovic Orban și vicepremierului Raluca Turcan și sprijin din partea primarului Emil Boc, urmând să purtăm discuții și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru a modifica această hotărâre de guvern astfel încât să protejăm, desigur, rezervele de apă ale Companiei de Apă Someș SA din subordinea Consiliului Județean”, a precizat deputatul independent.

 

Sprijin de la Consiliul Județean Cluj

Dohotaru a afirmat că din partea Consiliului Județean Cluj a obținut sprijinul pentru a crea un grup de lucru, transparent și participativ, cu scopul de a avea colectare separată și reciclare la un nivel mai ridicat în județul Cluj, ceea ce ar însemna să se termine cu provizoratul din Pata Rât și poluarea generată de rampele temporare prin deschiderea unui depozit care funcționează pe baze mai ecologice.

”Sigur că toate propunerile de mai sus pot fi îngropate în săptămânile viitoare. Dar am considerat că e în interesul a zeci de mii de clujeni, a sute de mii de iubitori de mediu și că este de datoria mea să mă bat pentru temele pentru care am intrat în Parlament, continuând astfel lupta începută ca activist civic. Cu gândul la această luptă și la o minimă stabilitate a României, am votat azi pentru Guvernul Orban”, a încheiat Adrian Dohotaru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Naţionale
FOTO Mamă şi fiu. Regina Elena şi Regele Mihai, din nou împreună

Portalcj.ro vă prezintă o fotografie mai puţin cunoscută (arhiva proprie) cu Regina mamă Elena şi cu fiul său, Regele Mihai....

Închide