Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO. Cea mai rară carne de vită din lume, adusă din Japonia, se vinde la un restaurant din Cluj. Porția costă 340 de lei!

Restaurantul Cabinet de Vin & Cocotte își redeschide porțile cu un nou meniu îndrăzneț și exclusivist pentru fine dining-ul din Cluj-Napoca, oferind un concept nou pe piața HoReCa, și anume gătirea și servirea preparatelor exclusiv în cocotte Staub, vase din fontă cu o  formă specifică. Acestea permit gătirea ingredientelor în sucuri proprii, dar și păstrarea gustului și a nutrienților specifici fiecărui ingredient.

Printre surprizele pe care la rezervă noul meniu, pregătit sub semnătura chef Roland Szegedi, se numără cea mai rară carne de vită din lume, Wagyu Japan, iar o porție de 300 de grame costă 340 de lei, dar de melci și o suită de vinuri super-premium, care includ și Sassicaia, un vin pe care producătorii nu vor să îl listeze decât în restaurante cu stele Michelin.

80% din meniu e de inspirație franceză

Meniul este în proporție de 80% inspirat din bucătăria franțuzească, iar 20% din bucătăria asiatică.

„S-a dorit în primul rând o mâncare gustoasă, sănătoasă, prezentată inedit și însoțită de vinurile corecte. Am colaborat cu cei mai buni oameni din domeniu la momentul respectiv, începând de la concept, design, utilare bucătărie și până la meniul de mâncare, care de la început a fost unul deosebit față de tot ce exista pe piață la momentul respectiv”, a explicat Simona Suciu, general manager al restaurantului.

Vor avea loc seri gastronomice

Chef Roland Szegedi, care a colaborat cu bucătari de la restaurante cu stele Michelin, a completat că la baza meniului a stat dorința de a avea materii prime cât mai exclusiviste, tehnici cât mai noi de gătire, cât de multe ingrediente locale și asocieri de gusturi cât mai inedite.

Bogdan Ciortea, noul investitor al restaurantului, a precizat și el că își dorește ca restaurantul să devină un etalon al fine dining-ului clujean și să aducă, printr-o serie de cine gastronomice, cât mai mulți invitați, bucătari consacrați din industrie, greu accesibil consumatorilor din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Ninel Peia, candidat la președinție: România este condusă de slugi ale intereselor străine. Am putea avea un patriarh pe nume Ahmed

Ninel Peia, candidat la președinție din partea Partidului Neamul Românesc (PNR), a declarat azi la Cluj că România este condusă...

Închide