Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO/VIDEO. Doamna Geta, cea care a salvat sute de animale din Cluj: Am nevoie de ajutorul OAMENILOR!

Doamna Geta, pe numele ei adevărat Geta Sârbu, a salvat până acum sute de animale abandonate, în special câini, şi a cheltuit mii de euro pentru asta şi vreo 7 ani din viaţă. Geta Sârbu este traducător autorizat şi din 2012 se ocupă şi de salvarea animalelor nimănui, singură sau prin asociaţii de profil. Le recuperează, le îngrijeşte, le vindecă rănile, le hrăneşte, le oferă afecţiune, le duce la veterinar pentru tratament sau sterilizare şi apoi fie le redă stăpânilor, fie le dă spre adopţie. Dar primele două variante sunt mai greu de pus în practică. Aşa că, în mărinimia ei, Geta Sârbu a crescut şi a îngrijit singură sute de animale, în curtea sa, în care, la un moment dat, adunaseră 31 de câini, dintre care 12 puiuţi. Până acum, conform evidenţelor pe care le ţine, a cazat acasă la ea 170 de câini şi pisici şi i-au trecut prin mâini alte peste 200 de animale.

“Pentru Voi, prieteni de pe FB, de luat aminte şi de acţionat, prin mijloace proprii fiecăruia:

Tot la câteva zile primesc apeluri telefonice să salvez / să preiau / să fac CEVA pentru unul sau altul animăluţ aflat în pericol sau pe mâini de om inconştient de suferinţa pe care o provoacă animalului. SINGURĂ NU POT SALVA! Am nevoie de ajutorul OAMENILOR din jurul meu, că-s prieteni, vecini, opozanţi în idei şi fapte! Nu pot duce SINGURĂ mâncare la toate animalele pe care le ştiu că suferă de foame, nu pot merge să iau SINGURĂ animalele abandonate şi să le bag în curte/casă, nu pot să fac SINGURĂ PROMOŢIA şi mai ales, dacă nu SE ADOPTĂ, eu mă îngrop de vie, cu toată iubirea mea pentru Mama Gaia şi copiii ei. Există legi ale universului, cred în ele. Fac ce pot. Cât pot. Până pot”, e mesajul disperat făcut de Doamna Geta.

Apelul ei e pentru cine poate ajuta prin adoptarea de animale sau prin donaţii făcute către asociaţiile de profil. Dar apelul ei e şi către autorităţi, care sunt indiferente şi care nu pun în aplicare legile existente.

“Indignarea şi rabufnirea mea reprezintă indignarea mai multor persoane care fac ca mine: fac şi tac şi salvează şi cheltuie timp şi bani şi energie, pentru un rezultat minim, deoarece autorităţile NU PUN ÎN APLICARE LEGILE. Am înaintat două memorii la MAI, la IPJ Cluj, prin intermediul unei asociaţii de protecţia animalelor, din care reiese foarte clar rolul lor “bi-primordial” (împreună cu ANSVSA – sau pe Cluj DSVSA) în îndiguirea înmulţirii necontrolate a animalelor fără stăpân şi a prevenirii-îndiguirii actelor de cruzime faţă de animale”, a declarat Geta Sârbu pentru www.portalcj.ro.

Cei care pot da o mână de ajutor sunt rugaţi să o contacteze pe Geta Sârbu sau redacţia www.portalcj.ro. Vă mulţumim!

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

*în videoclip şi fotografii sunt doar câteva dintre animalele care au fost salvate de Geta Sârbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Accident la Ghirişul Român. Doi tineri consultaţi de medici

Accident la Ghirişul Român. O autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ a fost alertate, astăzi, în jurul...

Închide