Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

VIDEO TRAGEDIE Un bătrân a făcut infarct pe stradă. Ambulanța a ajuns după 50 de minute!

Un bătrân de 74 de ani și-a pierdut aseară viața după ce a căzut pe o stradă din Gherla în urma unui infarct, ambulanța sosind după 50 de minute.

Fiul acestuia a scris pe Facebook că situația se datorează neimplicării și neputinței autorităților locale care au făcut ca, în timp, în Gherla să nu existe o salvare.

”Azi corupția mi-a ucis părintele! Nepăsarea, neimplicarea și neputința autorităților locale a dus în timp sa nu avem în Gherla o salvare, un medic sau un medicament pe salvare. O soluție ce trebuie sa faci în astfel de situații de urgenta. In centrul municipiului Gherla tatăl meu a stat la pământ timp de peste 50 minute pana a venit salvarea. Tatăl meu a fost cu puls 41 de minte, i s-au făcut toate procedurile de primajutor, am chemat un medic cardiolog de acasă, soția i-a făcut respirație gura la gura, a respirat 41 de minute. Eu am ajuns din Cluj înaintea ambulantei! Ne omoram singuri, unii pe alții prin neimplicare, prin nepăsare și indolenta. Deci sa credem ca nu se vrea? Soluții sunt trebuie doar sa vrem sa facem ceva!”, este mesajul bărbatului.

A fost haos organizatoric

Proprietarul unui magazin în apropierea căruia a căzut bătrânul, Zoltan Petrovici, a spus că a efectuat manevre de resuscitare la care bătrânul a răspuns, acesta având puls 40 de minute după ce a căzut.

”A sunat o femeie la 112 am sunat și eu, s-au pierdut minute prețioase cu explicații. Cred că a fost un haos organizatoric. După ce am sunat a doua oară operatoarea mi-a spus că vine o ambulanță de la Cluj-Napoca iar eu mi-am pierdut toată speranța pentru că a venit după 50 de minute Cred că dacă ar fi venit mai repede ambulanța putea fi salvat”, a precizat Petrovici.

Primele informații din sistemul medical clujean arată că aseară toate cele cinci ambulanțe din zona Gherla – Dej erau ocupate cu urgențe medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
CNN: Munţii Apuseni – cel mai bine păstrat secret al Europei de Est

Munţii Apuseni sunt cel mai bine păstrat secret al Europei de Est, potrivit jurnaliştilor de la CNN. „Cel mai bine...

Închide