Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

FOTO. Un munte de ghiozdane, de la clujeni pentru copiii din Sierra Leone

Aproximativ 5.000 de ghiozdane au strâns clujenii pentru copiii din Sierra Leone. Doi clujeni antreprenori și cu spirit de aventură vor parcurge aproape 9000 km prin Africa, într-o misiune umanitară inedită. Participând la raliul Budapesta-Bamako, cea mai mare cursă de off-road din lume, Albert Deak și Cătălin Priscorniță își propun să echipeze mii de copii din Sierra Leone cu ghiozdane școlare, donate de copii din Transilvania.

“Sediul Blitz inundat de ghiozdane! Am impachetat 980 de saci si am ajuns cu numaratoarea la 4961. 🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒🎒

Haideti impreuna sa depasim 5000 de ghiozdane!⬆️ 

🎤🎤🥁BREAKING NEWS!🥁🎤🎤 Pana maine la ora 9:00 mai putem colecta ghiozdane la sediul Blitz. De la ora 10:00 se incarca containerul care, dupa protocolul de la vama Cluj, isi va lua drumul spre portul Constanta. 🚚➡️🚢”, au transmis organizatorii.

Aventură pe patru roţi pentru copiii din Sierra Leone

Scopul acestei aventuri pe patru roți la tropice este donarea a câteva mii de ghiozdane școlare complet echipate cu materiale didactice pentru copiii din Sierra Leone – una din cele mai sărace țări din lume, cu lipsuri masive de materiale școlare, lucru care face ca peste 25% dintre copii să nu urmeze o formă de învățământ.

”Sierra Leone e o țară care abia și-a revenit, acum ceva mai mult de un deceniu, dintr-un sângeros război civil, care a lăsat cicatrici adânci, în special în rândul copiilor. Firavul sistem de învățământ a fost pus la pământ, cu peste 1200 de școli distruse și 67% din copiii de vârstă școlară fără nici un fel de educație. Peste 25% dintre copii nu urmează vreo formă de învățământ, deși școala primară este gratuită și obligatorie, conform raportului UNICEF.

Acest lucru se datorează lipsurilor însemnate, începând de la ghiozdane și materiale didactice, până la clădiri adecvate pentru școli și personal calificat. Nu este neobișnuit ca patru sau cinci elevi să împartă o singură carte”, au anunțat organizatorii.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Fiica patronului Nera Mureşan, găsită moartă în Cluj

Fiica patronului Nera Mureşan a fost găsită moartă într-o locuinţă din Cluj-Napoca. Potrivit ziarclujean.ro, Cezara Ioana Mureşan, în vârstă de...

Închide