Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTOGALERIE. După un teribil accident, un mare fotbalist şi-a găsit vocaţia: ajută copiii

Fostul fotbalist Mihai Neşu a deschis, după teribilul accident suferit în 2011, o fundaţie la Oradea, pentru copiii cu dizabilităţi. Mai mult, el îşi propune să construiască, cu ajutorul donaţiilor primite, un complex de recuperare.

„Donează foarte multă lume în Oradea, mă mai trezesc și la biserică cu câte o băbuță care îmi bagă în buzunar 100 sau 200 de lei pentru construcție. Dumnezeu nu vrea suferința omului, nu a dorit nici accidentul, dar l-a îngăduit pentru a mă duce pe drumul care trebuie, fiind un catâr, doar prin suferință, puteam ajunge pe drumul bun. El mi-a dăruit și Fundația, toți oamenii din jur care mă ajută sunt un dar de la Dumnezeu. La început a fost multă neliniște, nesiguranță, acum toate acestea s-au bucurat în bucurie, în speranță. Orice greutate, cu răbdare, Dumnezeu o transformă într-o bucurie”, a declarat Mihai Neșu pentru Antena 3.

El este acum imobilizat într-un sacun cu rotile după accidentarea suferită la o ședință de pregătire de la clubul de fotbal olandez Utrecht.

Mi se pare o minune tot ce se întâmplă în fiecare zi, viața este plină de minuni, de lucruri extraordinare, trebuie să fim atenți în jurul nostru ca să remarcăm. Nu știu dacă am o misiune sau nu, dar știu că din experiența mea, ce am trăit, ce am citit, singura misiune a omului pe pământ este să ajungă sfânt. De multe ori nu simt că am o problemă, mă simt foarte bine, sunt fericit. Actuala perioadă e cea mai fericită. Nu am nevoie de nimic în plus, doar să fiu mai bun”, Mihai Neşu.

Mihai Neşu s-a născut pe 19 februarie 1983 la Oradea, unde locuieşte şi în prezent. A jucat la Steaua şi FC Ureacht.

În timpul unui antrenament din 10 mai 20111 a căzut şi şi-a rupt coloana vertebrală.

”La început nu am conștientizat foarte tare că e ceva foarte grav. Eram și intubat. După aceea, la spital a fost o perioadă de tranziție în care eram mai preocupat să scap de tuburi. Neliniștea mare a apărut când am ajuns acasă de la centrul de reabilitare, după șase luni, și a trebuit practic să-mi reiau viața. Atunci au apărut primele momente de neliniște că trebuia să-mi organizez viața și nu prea știam ce să fac. A fost și depresie, au fost de toate și au durat patru ani”, Mihai Neşu.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Foto: digi sport, fanatik

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Un fost procuror fabrica bani falşi la Cluj

Un fost procuror a fost arestat după ce a plasat la Cluj şi în alte oraşe din ţară bani falşi...

Închide