Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

În vizorul a 200 de poliţişti. Nu conduceţi dacă beţi înainte!

Suntem în vizorul a 200 de poliţişti. Mesajul IPJ Cluj:

“Ca de fiecare dată, şi în perioada 31 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, poliţiştii sunt la datorie, în serviciul comunităţii, astfel încât toţi cetăţenii să sărbătorească în linişte şi siguranţă.

Peste 200 de poliţişti clujeni vor acţiona, zilnic, pentru ca trecerea în Noul An să fie făcută în linişte. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost luate măsuri suplimentare, pentru menținerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Vor fi luate măsuri pentru menținerea ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, polițiștii fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune.

Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri din judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere. Vor fi intensificate acțiunile în trafic peentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice, ori încalcă alte reguli de circulație.

 

Dacă alegeți să participați la evenimente publice în noaptea de Revelion, vă recomandăm:

 

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Respectați prevederile legale și recomandările în ceea ce privește folosirea artificiilor!

Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele cunoscute întâmplător! Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant!

Nu acceptaţi băutură, ţigări sau alimente de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii ori pe care le-aţi întâlnit de puţin timp!

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă şi încercaţi să evitaţi conflictele!

Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi pedeapsa cu închisoarea.

Dacă sunteți martorul sau victima unei fapte antisociale, sesizați de urgență autoritățile la numărul unic 112!

Sărbători în siguranță!”

Atenţie, deci, suntem în vizorul a 200 de poliţişti.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Minune de An Nou! Doi bărbaţi au scăpat dintr-un accident cu maşină răsturnată

Doi bărbaţi au scăpat dintr-un accident cu maşină răsturnată. "Au fost alertate o autospecială și un echipaj SMURD ca urmare...

Închide