Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

ITM Cluj a amendat 5 șoferi de camioane și autobuze pentru nereguli. Ce s-a constatat?

În perioada 20  – 29 noiembrie 2019, ITM Cluj a desfăşurat acţiuni de control în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, privind respectarea de către transportatorii rutieri – transporturi rutiere de mărfuri, transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători – a prevederilor legale.

”Cu ocazia acestei campanii inspectori  ITM Cluj, împreună cu lucrători din cadrul ISCTR Cluj, au oprit în trafic și au verificat un număr de 14 conducători auto. Au fost aplicate un număr de 5 amenzi, în cuantum de 7500 lei, pentru: lipsa evidenţei orelor de muncă prestate de fiecare salariat , nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal și încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte. În cadrul acestei campanii, pentru deficiențele contatate, au fost dispuse și un număr de 24 de măsuri  cu termene de remediere”, au anunțat reprezentanții ITM Cluj.

Controlul a vizat încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională (transporturi rutiere de mărfuri, transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători).

”S-a considerat oportună declanşarea unor acţiuni de control la nivel naţional, cu caracter inopinat, la angajatorii din domeniul de activitate transporturi deoarece organizaţii nonguvernamentale, sindicate şi patronate din domeniul transportului rutier s-au interesat de activitatea conducătorilor auto care efectuează activităţi de transport rutier de marfă şi de persoane, ţinând cont de impactul social şi consecinţele care pot avea loc în cazul unui accident rutier, datorită activităţii intense desfăşurate de către aceştia, a numărului mare de ore pe care le desfăşoară la locul de muncă, precum şi a stresului cu care aceştia se confruntă”, au precizat inspectorii clujeni.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
36 de ani de la moartea Îngerului blond. Marele poet a debutat în Tribuna Clujului

Îngerul blond a debutat în Tribuna Clujului. Pe 13 decembrie se împlinesc 36 de ani de la moartea sa. Nichita...

Închide