Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Moş Nicolae a aterizat la Cluj

În urmă cu câteva momente am primit informaţia că Moş Nicolae a sosit la Cluj. L-aţi văzut şi voi? A venit în special pentru copiii cuminţi. Dacă nu l-aţi văzut, vă prezentăm un instantaneu în imaginea alăturată, realizat de drona sa.

Sfântul Nicolae, Moş Nicolae, este considerat protectorul copiilor. În fiecare an, în această seară, el vine pe furiş în casele oamenilor şi lasă cadouri în ghetuţele copiilor cuminţi.

Istoric, Sfântul Nicolae s-a născut în anul 270, în cetatea Patara din Asia Mică (în prezent Turcia), iar numele lui înseamnă, în limba greacă, „biruitor de popoare”. Potrivit legendei, Moș Nicolae ar fi ajutat trei fete sărace să se mărite. El e lăsat câte un săculeţ plin cu aur la poarta casei lor, astfel încât fiecare fată să aibă o zestre şi să se poată mărita. Când a venit rândul ultimei fete, tatăl ei a vrut să vadă cine le aducea săculeţele cu aur şi a stat de pază într-o noapte. Atunci, Nicolae a lăsat săculeţul pe hornul casei, într-o şosetă care era pusă la uscat şi astfel a apărut tradiţia cadourilor puse în pantofi.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

foto: Carmen Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Times New Roman ne ia la mişto: “Mândria de a fi din Cluj a fost declarată boală psihică”

Publicaţia de umor Times New Roman scrie, astăzi, că mândria de a fi clujean a fost declarată boală psihică. “Era...

Închide