Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Rinichii unui bărbat din Mureş au ajuns la Cluj. Vor salva vieţi

În cursul nopţii dintre 8 și 9 decembrie, mai multe echipe de medici au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.
”Este vorba despre un bărbat de 46 de ani, internat în Secţia Clinică ATI. Rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal, ficatul a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni. Pregătirea şi menţinerea donatorului, o acţiune extrem de importantă realizată înaintea oricărei prelevări, a fost realizată de către medici şi asistente din cadrul Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Prelevarea de organe realizată în cursul nopţii trecute este a patra din anul 2019, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mure, potrivit  zi-de-zi.ro.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Camion militar suspendat pe pod în Dej

Camion militar suspendat pe pod în Dej. Incidentul a avut loc în această dimineață  pe strada Libertății din Dej, informează...

Închide