Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

23 de milioane de pasageri cu avionul. David Ciceo spune că numărul se va dubla

23 de milioane de pasageri cu avionul. Mai mult decât populaţia României. David Ciceo spune că numărul se va dubla.

„Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depășit în 2019, 23 de milioane de pasageri, iar estimările  arată că, la o creștere anuală, în medie de 4%, în următorii 15 ani,  traficul de pasageri se va dubla.

În acest context, împreună cu autoritățile locale și naționale trebuie să găsim soluții de dezvoltare, astfel încât, aeroporturile din România să devină cât mai competitive din punct de vedere al infrastructurii și al serviciilor pe care le oferă pasagerilor și partenerilor, pe o piață internațională unde concurența este din ce în ce mai mare.

De asemenea, trebuie să gândim o strategie și pentru dezvoltarea terminalelor cargo, iar fondurile europene pot reprezenta una din principalele surse de finanțare.

Creșterea numărului de destinații este un alt obiectiv al aeroporturilor, iar la ședință participă și reprezentanți din domeniu turismului, pentru ca împreună, să încercăm să implementăm modele de bune practici în vederea extinderii rețelelor de rute și a dezvoltării turistice a destinațiilor românești”, a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și director general al Aeroportului Cluj.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

vezi şi:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTOGALERIE. Cimitir nou în Cluj-Napoca. Valoarea proiectului depăşeşte 47 milioane lei!

Cimitir nou în Cluj-Napoca. În bugetul pentru anul 2020 sunt cuprinse cheltuielile aferente finalizării noului cimitir al municipiului, situat în...

Închide