Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Angiograf de 4,5 milioane la Spitalul Militar. Aparatul se adresează tuturor asiguraţilor

Angiograf de 4,5 milioane la Spitalul Militar. Aparatul se adresează tuturor asiguraţilor. Leziuni tumorale, probleme de fertilitate, dezobstrucţie a vaselor sanguine, angioplastie, stentare, tratament minim invaziv, chirurgie vasculară.

 

Fonduri de la Ministerul Apărării

Aparatul în sine a costat 3,6 milioane de lei, la care se adugă peste 900.000 de lei amenajarea compartimentului necesar.

„Aparatul a fost achiziţionat cu fonduri de la Ministerul Apărării Naţionale. Şi tot cu fonduri de la minister, prin Direcţia Medicală, s-a amenajat şi spaţiul pentru acest compartiment de angiografie. Ieri am avut inagurarea, când s-a realizat prima angiografie exploratorie de membre inferioare la un pacient cu diabet zaharat şi cu ischemie a membrelor inferioare. Avem încadrat peronal cu competenţele necesare”, a declarat, pentru www.portalcj.ro, dr. Doina Baltaru, comandantul şi directorul general al Spitalului Militar din Cluj-Napoca.

 

Leziuni tumorale, probleme de fertilitate, dezobstrucţie a vaselor sanguine

Noul aparat, de ultimă generaţie, are multiple întrebuinţări şi va salva multe vieţi.

„Aparatul ne va permite să valorificăm şi compartimentul de chirurgie vasculară al Spitalului, să creştem numărul de pacienţi evaluaţi şi trataţi prin acest compartiment. Dar nu numai chirurgia deschisă, clasică va beneficia de investigaţiile acestea. Se vor face şi angiografii însoţite de procedură terapeutică, adică stentare, dezobstrucţie a vaselor prin angioplastie cu balonaş.

În afară de aspectele acestea care ţin de evaluarea şi tratamentul minim invaziv al leziunilor vasculare, acest aparat va permite şi proceduri de chemoembolizare pentru leziuni tumorale ale organelor intraabdominale, fie primitive, fie determinant secundare, atunci când sunt factori de risc pentru o intervenţie chirugicală de extirpare a acelor leziuni.

De asemenea, acest angiograf monoplan permite o altă explorare de mare utilitate, histerosalpingografie. Practic se evaluează femei cu probleme de fertilitate. Servicii de acest gen sunt deficitare faţă de cerere, de nevoie”, explică Doina Baltaru.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Angiograf de 4,5 milioane la Spitalul Militar. Aparatul se adresează tuturor asiguraţilor. Leziuni tumorale, probleme de fertilitate, dezobstrucţie a vaselor sanguine, angioplastie, stentare, tratament minim invaziv, chirurgie vasculară:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UPDATE/ Accident în Cămăraşu. Doi copii grav răniţi. Intervine descarcerarea

Accident în Cămăraşu. Doi copii grav răniţi. Intervine descarcerarea. "Intervin ca urmare a accidentului din Cămărașu o autospecială cu modul...

Închide