Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Astăzi se împlinesc 9 ani de la trecerea în neființă a Mitropolitului Bartolomeu Anania

În urmă cu 9 ani, pe 31 ianuarie 2011, mitropolitul Bartolomeu Anania s-a stins din viață.

“Cu regret şi durere în suflet, dar cu nădejdea în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului anunţă că în ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19.25, Părintele nostru, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, şi-a început călătoria spre Împărăţia Cerurilor”, se spunea într-un comunicat remis  de către Consiliu Eparhial.

La împlinirea a nouă ani de la trecerea la cele veșnice, vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania a fost comemorat joi, 30 ianuarie 2020, în cadrul unei seri culturale.

Evenimentul, organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, a avut loc de la ora 18:30, în sala de evenimente a Muzeului Mitropoliei, de la subsolul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

La final, cei prezenți s-au închinat la mormântul vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, care se află în cripta ierarhilor de la subsolul Catedralei. Aceștia au adus flori și au aprins lumânări.

Bartolomeu Anania, pe numele de mirean Valeriu Anania  s-a născut pe 18 martie 1921, comuna Glăvile, județul Vâlcea. A fost un cleric ortodox român și scriitor. Din 1993 și până la moarte a fost arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului (până în 2005 în cadrul Mitropoliei Ardealului). În anul 2006 a devenit primul mitropolit al Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. În anul 2007 a fost principalul contracandidat al mitropolitului Daniel Ciobotea la alegerea noului patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

 

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Astăzi se împlinesc 9 ani de la trecerea în neființă a Mitropolitului Bartolomeu Anania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UBB prelungește măsura suspendării cursurilor față în față
UBB va aniversa luni 100 de ani de la inaugurarea oficială a învățământului universitar în limba română în Transilvania

Universitatea Babeș-Bolyai și Institutul de Istorie „George Barițiu” organizează luni, 3 februarie 2020, o serie de evenimente prilejuite de aniversarea a 100 de...

Închide