Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Deputatul PSD Horia Nasra: Guvernul Orban a oprit finanţarea unor proiecte pentru Cluj în valoare de 750 milioane lei

Deputatul PSD de Cluj Horia Nasra a anunțat că în urmă cu o lună i-a solicitat premierului Ludovic Orban să-i răspundă în scris la nouă întrebari care aveau ca obiect nouă proiecte importante pentru mai multe UAT-uri din judeţul Cluj.

El a primit răspuns că niciunul nu va fi finanțat în acest an deși erau cuprinse în lista proiectelor eligibile pentru finanțare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI) prin urmare, în 2020 trebuiau finanţate de Guvernul României.

“Ludovic Orban este premierul zero investiții în Cluj. Practic,Guvernul PNL refuză să finanțeze 45 de proiecte importante pentru UAT-urile din județul Cluj în valoare de 750 de milioane de lei. Din răspunsul primit de la premierul Ludovic Orban, proiectele eligibile pentru finanţare sunt trase pe linie moartă. Astfel, potrivit Programului de Guvernare adoptat prin Hotărârea Parlamentului nr. 22/2019 pentru acordarea încrederii Guvernului, s-a stabilit revizuirea şi corectarea unor acte normative, inclusiv a celor aflate în proceduri parlamentare, cu impact negativ pentru economie.

Nu se mai alocă împrumuturi prin FDI, iar pentru proiectele de investiţii finanţate prin FDI pentru care există contracte de finanţare în derulare, împrumuturile acordate se diminuează la valoarea sumelor aferente lucrărilor efectuate şi recepţionate în condiţiile legii de către beneficiari până la data intrării în vigoare a legii”, a declarat Nasra.

În 2017 primăriile au primit 670 de milioane de lei

Deputatul susține că din 2012 până în 2019, mai mult sau mai puţin, Guvernele PSD au finanţat proiectele comunităţilor locale din Cluj.

”Indiferent de ce culoare politică avea primarul respectiv, PSD a finanțat proiectele comunităților din Cluj, doar în 2017 în valoare de peste 670 de milioane de lei, iar în 2020 Guvernul Orban a blocat 750 milioane lei. Este incredibil! Pierderea a 750 de milioane de lei, aproape 150 milioane euro, pentru judeţul Cluj este una incredibilă şi aştept explicaţii publice de la Orban pentru această catastrofă pe care o propune clujenilor”, a mai spus deputatul PSD de Cluj.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO&VIDEO Incendiu la o anexă a Mănăstirii Martirii Brâncoveni din Mărișel, a ars o bucată din acoperișul chiliilor

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la mănăstirea Martirii Brâncoveni din localitatea Mărișel, pompierii de la ISU Cluj intervenind...

Închide