Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

FOTO Evreii din Cluj au comemorat Ziua Internațională a Holocaustului. S-au fotografiat cu mesajul #weremember

Pe 27 ianuarie 2020 Comunitatea Internațională va comemora Ziua Internatională a Holocaustului și 75 de ani de la eliberarea Supraviețuitorilor Holocaustului din lagărele de exterminare naziste.

”Pentru a ne alătura Comunității Internationale, pe data de 17 Ianuarie 2020, ora 15, ne-am întâlnit la Monumentul Holocaustului din Cluj (Parcul Caragiale), pentru a face o fotografie de grup care va fi trimisă către World Jewish Congress, organizația care centralizează fotografiile cu aceeași tematică, colectate din toată lumea”, au anunțat reprezentanții comunității evreiești din Cluj-Napoca.

Aceștia au dedicate evenimentul și Combaterii Antisemitismului galopant care, din nou, afectează din ce în ce mai tare viața a milioane de evrei europeni.

”De asemenea, am onorat și memoria celor cca. 18 000 de evrei adunați la ghetoul din Cluj (fosta Fabrica de Cărămizi), și deportați la Auschwitz între 25 mai – 6 iunie 1944”, au mai precizat organizatorii acțiunii.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bolnav psihic, s-a rănit cu lama unui cuțit în zona gâtului pe str. Dâmboviței. Polițiștii au intervenit

Polițiștii au fost solicitați azi de către reprezentanți ai Centrului de Sănătate Mintală Cluj pentru a-i sprijini in vederea internarii...

Închide