Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Merele şi cartofii, alimente periculoase! Conţin cel puţin 7 otrăvuri.

Merele şi cartofii, alimente periculoase! Conţin cel puţin 7 otrăvuri.

Inspectorii Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au descoperit că foarte multe fructe şi legume pun în mare pericol sănătatea omului. Principala cauză o reprezintă faptul că sunt tratate cu pesticide în exces, mai ales cele din import.

Inspectorii sanitar-veterinari au verificate toate fructele şi legumele din comerţ. Rezultatele i-au speriat. Fructele şi legumele sunt pline de pesticide.

În topul celor mai toxice fructe sunt merele, strugurii şi citricele. Cele mai toxice legume sunt cartofii, roşiile şi castraveţii.

Marea majoritate a fructelor şi legumelor sunt tratate cu imazalil. Este un pesticid care poate afecta ficatul şi stomacul. Substanţa respectivă nu este autorizată în toate ţările.

Protejarea constă obligatoriu în spălarea fructelor, cel mai bine cu bicarbonat de sodiu. Dar trebuie să ne spălîm foarte bine şi pe mâini. Indicat este să fie mâncate fără coajă, în special citricele. Tocmai de aceea este contraindicată folosirea cojilor la prăjituri.

“N-o să găsim nici portocale făcute în țara noastră și foarte multe produse, mai trufandale, tip căpşuni, cireșe în mijlocul iernii. Dar în momentul în care cumpărăm produsele, neapărat să le spălăm înainte de a le consuma, iar după ce le-am spălat bine, bine, să ne spălăm și noi pe mâini, pentru că în momentul în care am decojit portocala și lămâia și punem mâna pe miez, automat ducem toate substanţele chimice cu care au fost date pentru a fi conservate şi transportate, pentru că vin de la mii de kilometric”, explică preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Merele şi cartofii, alimente periculoase! Conţin cel puţin 7 otrăvuri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Clujul tinerilor beţi! “Nu e ăsta Clujul în care vreau să trăiesc!”

Clujul tinerilor beţi! - asta a fotografiat un clujean noaptea trecută pe străzile din Cluj-Napoca. Descrierea lui e atât de...

Închide