Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

Monseniorul Ioan Bota, felicitat de Papa Francisc la împlinirea a 100 de ani

Monseniorul Ioan Bota, prelat papal în cadrul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, a primit o diplomă și o scrisoare de felicitare din partea Papei Francisc la împlinirii vârstei de 100 de ani.

Cu același prilej, cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, i-a conferit lui Bota Ordinul Preasfânta Treime, cea mai înaltă distincție a arhiepiscopiei greco-catolice.

Ioan Bota a fost onorat și de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, care i-a conferit o diplomă de cinstirea aleasă și i-a dăruit unul dintre pocalele liturgice folosit de Papa Francisc pentru consacrarea euharistiei, cu prilejul beatificării celor șapte episcopi greco-catolici martiri, la Blaj.

”Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, i-a transmis felicitări prelatului papal în cadrul unei ceremonii la care a participat și  președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Ceremonia decorării monseniorului Ioan Bota a avut loc în Aula Cardinal Iuliu Hoss din Cluj-Napoca”, au anunțat organizatorii manifestării.

A ajuns până la gradul de general – maior

Monseniorul Ioan Bota a fost ofițer combatant al Armatei Regale Române, prizonier de război, subdiacon, deținut politic în perioada regimului comunist, muncitor, profesor, preot și profesor universitar în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică a UBB, iar după 1989 a devenit general-maior, după ce i-au fost recunoscute meritele ca ofițer pe Frontul de Est din cel de-al Doilea Război Mondial.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Accident pe Dorobanţilor. Maşină răsturnată pe şosea

Accident pe Dorobanţilor. O maşină s-a răsturnat în această după amiază pe Calea Dorobanţilor din Cluj-Napoca. În urma unui impact,...

Închide