Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

VIDEO/FOTOGALERIE. Magistraţii clujeni protestează. S-au solidarizat cu polonezii

Magistraţii clujeni protestează. S-au solidarizat cu polonezii.

Peste 60 de judecători, procurori și avocați au participat, vineri, în fața Palatului de Justiție din Cluj-Napoca la un protest mut, cu robe pe braț, de solidaritate cu protestele magistraților din Polonia, unde justiția este controlată politic.

Participanții la acțiune, judectori de la toate instanțele, procurori și avocați au purtat afișe în limbile română, engleză și poloneză cu mesaje precum ”Ne manifestăm solidaritatea cu colegii polonezi”, ”Magistrații români susțin judecătorii și procurorii polonezi”, ”Judectorii polonezi luptă pentru independența lor”, ”România e solidară cu Polonia! Judecătorii polonezi militează pentru independența justiției”.

”Este un protest mut la Cluj-Napoca al magistraților și avocaților clujeni, cu roba pe brat, timp de 15 minute, în semn de solidaritate a magistraților din Polonia. În Polonia au fost dați afară anul trecut toți președinții de instanțe, iar membrii CSM și-au dat demisia în semn de protest. Parlamentul a numit alți membri ai CSM, deci în momentul de față totul este controlat politic în Polonia. Vorbim despre o țară care era un exemplu în regiune și în care, brusc, justiția nu mai există, fiind sub control politic”, a declarat judeăcorul Cristi Danileţ.

Magistrații din Polonia vor organiza, sâmbătă, un marș de protest la Varșovia, la care vor participa judecători din România, dar și din alte țări europene.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
0,80mg/l alcoolemia şefului Poliţiei Câmpia Turzii. El a refuzat să sufle în fiolă

0,80mg/l alcoolemia la şeful Poliţiei Câmpia Turzii. El a refuzat să sufle în fiolă. “Rezultatele analizelor de laborator au indicat...

Închide