Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Avocată din Cluj, în stare critică! A suferit peste 15 operații, hrănită doar prin perfuzii

O avocată din Cluj are nevoie de ajutor financiar. Cristina Udrescu a suferit peste 15 operații, a fost la un pas de moarte, iar acum este dependentă de hrană prin perfuzii (nutriție parentală). Tânăra este internată la un spital din Franța, unde costul lunar se ridică la peste 800 de euro/lună, o sumă mult prea mare pentru ea și familia ei.

Colegii Cristinei au pornit o campanie pentru tânără.

„Cristina Udrescu este membru al Baroului Cluj din 2004 și între anii 2008 – 2012 a activat în cadrul societății noastre. Din septembrie 2016 viața colegei noastre a fost schimbată radical: totul a pornit de la un fibron, ca mai apoi, după câteva luni mai târziu, după ce a suferit peste 15 operații și a fost la un pas de moarte, Cristina a rămas cu 20 de centimetri de intestin subțire.

Când nu au mai știut ce să facă cu ea, medicii din România au trimis-o în Franța. Aici, nu doar că s-a însănătoșit, ci a descoperit un sistem pregătit, care își respectă pacienții și îi tratează cu demnitate. După mai bine de jumătate de an a reușit să se pună pe picioare, iar după mai bine de 12 luni de internare în Franța a fost externată.

Problema unui intestin subțire atât de scurt (în mod normal el are între 4 și 6 metri) este că nu mai absoarbe nutrienții necesari din mâncarea naturală. Așa că, pentru tot restul vieții Cristinei, aceasta este dependentă de hrana prin perfuzii (mâncare artificială). În termeni medicali, acest lucru se numește nutriție parenterală.

Cu toate că acestea, Cristina nu și-a pierdut speranța și a fost nevoită să rămână în Franța, fiind singura soluție de a avea o viață cât de cât apropiată de normalitate. Însă, această ședere presupune costuri ridicate, or, în prezent, ea beneficiază doar de o pensie, care nu îi asigură minimul necesar aici, care se ridică la peste 800 Euro lunar (aici fiind inclusă chiria, utilitățile, asigurările obligatorii). Orice sumă de achitat pentru transport sau alte costuri se adaugă la aceasta.

În prezent, Cristina este în curs de a i se face multiple și complexe examinări medicale la spitalul unde este urmărită în vederea includerii într-un nou protocol de tratament. Dacă va fi eligibilă, există speranța să îi scadă cantitatea necesară de nutriție parenterală, deși sunt șanse să nu îi fie eliminată nici nutriția, nici hidratarea, intestinul fiind mult prea scurt”, transmit colegii Cristinei.

Întreaga poveste a Cristinei poate fi citită AICI.

„În acest scop, facem un apel umanitar către toți cei interesați pentru sprijinul Cristinei. Invităm pe toți colegii noștri avocați din cadrul corpului profesional să completeze datele afișate mai jos pentru a direcționa 3,5% din impozitul pe venit prin Declarația Unică, care poate fi depusă, în acest moment, până în data de 25 mai 2020. La fel, aceleași date pot fi completate și de persoanele salarizate, prin Formularul 230, și care poate fi depus la centrul ANAF de care aparțin cu domiciliul, tot până în data de 25 mai 2020. Există posibilitatea, prin respectivele formulare, ca direcționarea să se facă pentru o perioadă de 2 ani”, se mai arată în mesajul colegilor. 

Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIAȚIA PRIETENII ANEI

Cod de identificare fiscală a entității nonprofit/unității de cult: 37213865

Cont bancar (IBAN): RO24INGB0000999906810946

Dacă doriți să donați fără ajutorul platformei Patreon sau prin formularele ANAF, o puteți face în următoarele conturi, deschise la Banca Transilvania pe numele mamei Cristina, Iuliana Udrescu:

In Lei: RO43BTRLRONCRT0130767202

In Eur: RO90BTRLEURCRT0130767202

In GBP: RO48BTRLGBPCRT0130767202

In USD: RO48BTRLUSDCRT0130767201

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Guvernul a decis: încă trei școli din județul Cluj vor beneficia de o masă caldă

Guverul României a aprobat astăzi, 4 februarie 2020, prin ordonanță de urgență, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru...

Închide