Ultima actualizare: ieri, 10:08
Locale

4 ceşti de cafea pe zi. Efectele surprinzătoare asupra ta

4 ceşti de cafea pe zi. Efectele surprinzătoare asupra ta.

Patru ceşti de cafea pe zi pot reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Dar şi  hipertensiunea arterială şi bolile de inimă. Acest lucru arată un raport recent al cercetătorilor de la universităţile din Navarra (Spania) şi Catania (Italia).

Cercetătorii spanioli şi italieni au analizat date despre 22.000 de oameni din opt ţări. Ei arată că un consum de 3-4 ceşti de cafea pe zi este asociat cu un risc cu 25% mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, comparativ cu numai două ceşti de cafea sau niciuna în decursul a 24 de ore. Conform studiilor, două până la patru ceşti de cafea în plus (6-8 ceşti de cafea pe zi) consumate zilnic au fost relaţionate cu un risc de numai 5-10% mai mic.

Giuseppe Grosso, profesor asistent în cadrul Universităţii din Catania, arată că polifenolii şi atioxidanţii din cafea ar putea fi implicaţi în prevenirea sindromului metabolic, „în special  acizii fenolici şi flavonizii”. El a revizuit, astfel, un studiu anterior. Potrivit studiului respectiv, un consum moderat de cafea poate reduce bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul de tip 2.

Estefania Toledo, de la Universitatea Navarra şi Centrul de Cercetare Biomedicală în Fiziopatologia Obezităţii şi Nutriţiei (CIBERobn), arată, de asemenea, că, potrivit analizelor, există o „asociere între consumul de cafea şi diminuarea riscului de diabet de tipul 2”. La fel cum „consumul de cofeină pe termen lung este asociat cu reducerea riscului de hipertensiune”.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

4 ceşti de cafea pe zi. Efectele surprinzătoare asupra ta:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Hoț de reptile, reținut de polițiștii clujeni după ce a furat doi șerpi și o șopârlă dintr-un vivariu

IPJ Cluj a anunțat că ieri, polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, Compartimentul Investigaţii Criminale, au organizat o acţiune...

Închide