Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Balul Operei 2020, moment pentru țambal și orchestră, în premieră, cu Marius Preda

Ediția 2020 a Balului Operei va avea loc, sâmbătă, la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, de la ora 19, evenimentul fiind locul de primire al elitelor din Transilvania.

Directorul Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Florin Estefan, a declarat că în acest an Balul Operei va cuprinde, în premieră, un moment pentru țambal și orchestră susținut de Marius Preda, care colaborează cu compozitorul francez de filme Vladimir Cosma.

Absolvent al Conservatorului Regal din Haga, artistul Marius Preda a conferit o nouă însemnătate țambalului, instrument la care interpretează cu măiestrie un vast repertoriu, concertând în întreaga lume și devenind primul țambalist din istoria jazz-ului mondial.

De asemenea, printre alți artiști prezenți se numără soprana Mihaela Marcu și tenorul Ioan Hotea.

”Va fi un bal pe modelul balului vienez, vor fi 5 premii, printre care și unul pentru balet. La finalul Balului Operei publicul va valsa  Dres code va fi black tie, militarii vor putea purta ținuta de gală, cine are decorații va avea posibilitatea să le etaleze”, a spus Estefan.

Balul Operei va readuce pe scena operei clujene magia balurilor vieneze, cu alură clasică și eleganță desăvârșită, aflată anul acesta sub simbolul aniversar al Stagiunii 2019-2020, ce marchează o sută de ani de la inaugurarea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – prima instituție lirică înființată în țara noastră.

Programul Balului Operei

Prima parte a evenimentului va fi dedicată spectacolului liric, interpretat de artiștii Operei Naționale Române din Cluj­­-Napoca și invitații speciali, aflați sub bagheta maestrului David Crescenzi. Programul artistic al serii le va oferi invitaților momente orchestrale, solistice – vocale și instrumentale: valsuri, arii, balade, fragmente muzicale ce îmbină magia lirică și coregrafică pe partiturile îndrăgiților compozitori G. Verdi, G. Rossini, L. Delibes, A. Dvorák, V. Cosma și J. Strauss. Va fi, totodată, nelipsit și momentul festiv al decernării celor cinci premii de excelență, prilejuite anual de eveniment, ce cinstesc excelența cultural-artistică.

Conform tradiției, a doua parte a serii le va adresa tuturor participanților o invitație deschisă la dans, într-o veritabilă atmosferă de ballroom.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
*** Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.
A fost deschisă linia TelVerde pentru Coronavirus

A fost deschisă linia TelVerde pentru Coronavirus. La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost...

Închide