Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Bani din fondul de rezervă al județului Cluj pentru prelungirea conductei de gaz din Gilău

Bani din fondul de rezervă al județului Cluj pentru prelungirea conductei de gaz din Gilău. Văzând solicitarea primarului comunei Gilau și devizul general estimativ privind cheltuielile necesare realizării obiectivului mai sus amintit, consilierii județeni vor aproba astăzi alocarea sumei de 200.000 de lei, din fondul de rezervă al bugetului local al judeţului.

Suma va fi utilizată pentru eliminarea situației de extremă dificultate în care se află primăria, întrucât instituția nu are fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului ”Lucrări privind prelungirea conductei de gaz din localitatea Gilău până la școala generală și grădinița din sat Someșu Rece”.

Unitățile de învățământ mai sus amintite sunt structuri ale Liceului Teoretic ”Gelu Voievod” Gilău și sunt frecventate de 124 elevi și preșcolari, condițiile de încălzire a acestora fiind precare și efectuate în condiții de siguranță necorespunzătoare.

Costurile realizării acestei investiții sunt foarte mari, Primăria comunei Gilău nu deține capacitatea financiară pentru această investiție întâmpinând o situație de extremă dificultate.

Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia consiliului judeţean este în sumă de până la 5% din totalul cheltuielilor. Acesta se utilizează la propunerea ordonatorilor principali de credite, pe bază de hotărâri ale consiliilor judeţene, pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exerciţiului bugetar, pentru înlăturarea efectelor unor calamităţi naturale, precum şi pentru acordarea unor ajutoare către alte unităţi administrativ-teritoriale în situaţii de extremă dificultate, la cererea publică a primarilor acestor unităţi, ori din iniţiativă proprie.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Bani din fondul de rezervă al județului Cluj pentru prelungirea conductei de gaz din Gilău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Atenție la condus! Cod galben de ploaie și lapoviță în Cluj

Atenție la condus! Cod galben de ploaie și lapoviță în Cluj. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare valabilă...

Închide