Ultima actualizare: 22.7.2022
Locale

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, cerere de eliberare din Penitenciarul Baia Mare

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a depus o cerere de eliberare condiționată din Penitenciarul Baia Mare, însă cererea a fost respinsă de comisie. 

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani. După ce a fost trimis în judecată, pedeapsa i-a fost redusă cu 2 luni, apoi, de la 6 ani și 6 luni, cât a fost sentința Tribunalului Cluj, la 6 ani și 4 luni.

Horea Uioreanu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2018.

„A pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 – mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Comimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”, potrivit rechizitoriului procurorilor DNA.

Totodată, Uioreanu a pretins de la inculpatul Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, din care în perioada octombrie 2012 – martie 2014, în mod repetat, a primit în şapte tranşe suma totală de 278.000 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene.

Horea Uioreanu a primit 5.000 de euro despăgubiri de la statul român pentru condițiile din arestul IPJ Cluj, din timpul arestului preventiv.

În tot arestul, conceput pentru 30 de persoane, eram încarcerați undeva între 60 și 70 de persoane. În celulă nu exista duș, chiuvetă sau toaletă. În fapt, în tot arestul exista un singur WC montat odată cu construcția clădirii. Dușul era o țeavă improvizată deasupra unei chiuvete, la care aveam acces din an în Paște. La fel se întâmpla și cu wc-ul. Din cauza suprapopulării – 70 de persoane la un wc – multe persoane se îmfometau pentru a-și rări nevoile fiziologice întrucât între momentul când chemai gardianul pentru a te duce la toaletă și momentul în care ajugeai efectiv, puteau trece ore, a precizat Uioreanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Miracolele continuă: organele unui pensionar au salvat trei vieţi

Organele unui pensionar care a suferit un accident vascular cerebral au salvat trei vieţi, informează Agenţia Naţională pentru Transplant. Alţi...

Închide