Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

FOTO. Maşină cu doi copii căzută în râpă. Intervenție a Asociatiei Voluntarilor Salvatori Cluj

Asociația Voluntarrilor Cluj a avut ayi noapte două intervenții,d intre care una destul de dificilă. O mașină în care erau doi copii s-a răsturnat într-o vale. Din fericire, nu a fost nimeni rănit, iar voluntarii au scos mașina.

Voluntarii au explicat cum s-a desfăşurat intervenția:

Asociatia Voluntarilor Salvatori Cluj Sambata seara, ora 20.20, suna telefonul.

Ma uit, incident pe Cluj pe platforma Asociatiei Salvatorilor Volutari Rescue 4×4. O masina impotmolita in Salicea. O masina de teren ramasa pe “burta” in Salicea .

Urmez protocolul, verific care din colegi mai participa,

Ma imbrac, imi i-au echipamentul, lanterna, statia si sar in masina. Ma intalnesc cu ceilalti colegi CJ-256, CJ-457 , CJ-423 , undeva pe drum si pornim frumos, in coloana spre locul incidentului. In 15 minute ajungem …un noroi, pfuai, pana peste glezne. Rezolvam incidentul, mai schimbam 2-3 vorbe cu baietii ramasi, le povestim cine suntem, ce facem.

Nu le venea sa creada ca totul este gratuit si putem fi atat de prompti. Le-am explicat ca, in caz ca, raman in varf de munte, in zapada, nu le merge caldura in masina, nu putem sa-I lasam sa inghete de frig, ne grabim. Asa ne-am facut noi un “patern” sa intervenim in cel mai scurt timp posibil.

Socati, nu le vine sa creada, ne despartim. Coboram in coloana spre oras, la un moment dat, aud prin staie de la CJ-256,”se pare ca mai avem un incident, acum am fost sunat ca la 2-3 km de unde suntem ne asteapta cineva”.

Incet incet, ajungem la noul incident. O masina rasturnata intr-o vale, 4 persoane, 2 adulti, 2 copii. Masina, un Hyundai, i-a fugit spatele si-a ajuns in sant.

Nicio problema, ne uitam la oameni, sunt ok, intrebam, copii? “Sunt speriati, i-au dus acasa cu alta masina” zice unul dintre adulti.

Bun ,zic hai sa ne apucam de treaba.

Cobor in rapa, ma uit, masina pe plafon, plin de crengi rupte si cioate de la padure, sigur se va agata masina intr-unul si n-o sa poata sa fie trasa si va trebui macara. Fac o tura in jurul masinii, nu curg lichide, nu s-a aprins, e ok. O legam cumva si incepem s-o tragem.

Masina cu troliu…incepe sa vina si ea la vale, zic, stai ca nu e ok. Ne repozitionam, punem la roti niste bolovani si incepem sa tragem cu troliu. Ma intrebam daca, o sa putem trage, deoarece era intr-o pozitie foarte ciudata si nu stiam daca plafonul nu s-a bagat in pamant si sa fie intepenita. Nicio treaba, aluneca pe pamant, ca pe gheata, se intoarce, pica pe roti si de acolo incolo joaca de copii, s-a tras in drum fara nicio problema.

Am adus masina in deal dupa aproape o ora, oamenii sunt bine, speriati dar bine.

2 incidente in decurs de 3 ore, unu de altul la o distanta de 5km, in Faget, ClujNapoca.

Asociatia Voluntarilor Salvatori Cluj va sta la dispozitie 24/7 si este un serviciu GRATUIT.

Pentru mai multe detalii www.asv4x4.ro  www.rescue4x4.ro

Sursa: Echipa ASV4x4 Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Alegeri la tineretul Partidei Romilor Pro-Europa Cluj. Ce își propun politicienii romi

Alegeri la tineretul Partidei Romilor Pro Europa Cluj.  Adunarea Generală a membrilor Organizației de Tineret Partida Romilor Pro Europa sucursala...

Închide