Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Lecții gratuite de informatică pentru elevii clujeni care își doresc o carieră în IT

Lecții gratuite de informatică pentru elevii clujeni care își doresc o carieră în IT. Beneficiari sunt zece tineri de clasa a XI-a din județul Cluj, pasionați de informatică, dar cu resurse materiale limitate, care își doresc un viitor în programare.

”Programator de viitor” este un proiect-pilot al Fundației World Vision Romania, derulat la Cluj, care s-a născut din dorința de a le da acestor adolescenți șansa să-și depășească condiția socială prin educație și pregătire temeinică într-un domeniu extrem de atractiv în zonă.

Proiectul se adresează elevilor de clasa a XI-a de la profilele matematică-informatică sau științele naturii, de la licee din orașe mai mici precum Gherla, Dej, Huedin sau Câmpia Turzii, unde oportunitățile de învățare și dezvoltare personală sunt limitate.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Petru Trîmbițaș, fondatorul platformei didactice online WellCode.

Aceștia vor avea acces gratuit la platforma www.wellcode.ro, vor fi monitorizați lunar și evaluați de echipa WellCode, vor participa la workshop-uri susținute de specialiști în domeniu și vor avea acces la diferite evenimente de tip ”Ziua Porților Deschise” sau internship-uri organizate de partenerii noștri corporate.

”E un program de mentorat, fiecare parcurge modulele online în ritmul lui. Dar la final o să învețe toată materia de liceu, plus ce e necesar ca să se poată angaja. O să aibă parte de tot ajutorul din partea echipei WellCode, o să răspundem la întrebări, o să avem convorbiri, e ca și cum am sta în aceeași casă și ei pot să apeleze la noi ori de câte ori e nevoie fie de o explicație suplimentară, fie de o încurajare, fie de o mustrare pentru că nu lucrează suficient”, spune Petru Trîmbițaș.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lecții gratuite de informatică pentru elevii clujeni care își doresc o carieră în IT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Floreștean arestat pentru mai multe furturi din mijloace de transport în comun

Floreștean arestat pentru mai multe furturi din mijloace de transport în comun. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției...

Închide