Ultima actualizare: 3.4.2024
Locale

Mortalitatea infantilă la Cluj. Mor 6 copii din 1.000

Mortalitatea infantilă la Cluj. Şase copii din 1.000 născuţi vii în judeţul Cluj mor, potrivit Asociației Salvați Copiii.

Rata mortalității infantile în România este de 6 la 1.000 de bebeluși vii. În județul Cluj, rata este de 5,9 la 1.000 de copii născuţi vii. De altfel, rata mortalităţii de la Cluj este mai mare decât a unor judeţe precum Alba, Hunedoara Timişoara.

Sunt județe în care mortalitatea infantilă este chiar și de cinci ori mai mare față de altele. În Tulcea, Botoșani, Călărași sau Sălaj, situația este chiar dramatică, având o rată a mortalității infantile cu valori peste dublul mediei naționale.

Organizația Salvați Copiii România a accelerat, în 2019, programul de combatere a mortalității infantile, capitol care încă plasează România pe unul dintre primele locuri din Uniunea Europeană, din cauze în general prevenibile sau tratabile.

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit peste cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării cu 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

FOTO: Mortalitatea infantilă la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Incendiu la o bucătărie de vară din județ. Pompierii au salvat situația!

Două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate vineri, în jurul orei 22.00, pentru a stinge flăcările care au cuprins...

Închide