Ultima actualizare: 23.4.2024
Locale

Prins de polițiștii clujeni cu zeci de capcane ilegale pentru pești

Prins de polițiștii clujeni cu zeci de capcane ilegale pentru pești. La data de 18 februarie, în intervalul orar 08.00-16.00, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol.

În urma acțiunilor operative organizate, în jurul orei 09.20, pe strada Fabricii de Zahăr, din municipiul Cluj-Napoca polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 21 de ani. Acestea avea asupra sa un ghiozdan în care se aflau 81 de bucăți de plase-monofilament cu dimensiunea de aproximativ 2×3 m. Tânărul este din municipiul Beiuș, județul Bihor.

Cel în cauză este bănuit că deținea aceste plase tip monofilament, cu scopul de a le comercializa.

În cauză se efectuează cercetări privind săvărșirea infracțiunii de deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament. Faptă prevăzută și pedepsită de OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Plasele monofilament, comparativ cu plasele pescărești din nailon multifilament, sunt mult mai rigide, mai dure. Aceasta caracteristică a plaselor monofilament, rigiditatea lor, rănește peștele care, prin forța lui s-a eliberat. Astfel peștele rănit cu siguranță va muri.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Prins de polițiștii clujeni cu zeci de capcane ilegale pentru pești

 

 

Un comentariu

  1. dan doghi Răspunde

    Buna ziua.

    Clarificati va rog motivul pentru care folositi aceasta fotografie, de la o cu totul alta situatie /activitate, si o folositi (fara sa clarificati) intr-o stire care vorbeste de o infractiune?
    Cum e posibil asa ceva? Incalcati reguli minime ale deontologiei jurnalistice.
    Fotografia prezinta o persoana pe care o cunosc si nu are nimic de a face cu situatia expusa in ‘stirea’ voastra.

    Mai sunteti si inconsecventi. Folositi aceeasi fotografie intr-o stire anterioara care, culmea, vorbeste despre o situatie pozitiva. Reciclati asa, fara nici un discernamant?

    Astept clarificari si remediarea situatiei!
    Dan Doghi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Meciul de baschet România-Spania va fi păzit de jandarmi

Meciul de baschet România-Spania va fi păzit de jandarmi. Joi începând cu ora 18.00, efective din cadrul IJJ Cluj vor...

Închide