Ultima actualizare: Wednesday at 11:08
Locale

Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe liderul iranian Soleimani şi e la Baza aeriană din Câmpia Turzii

Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe liderul iranian Soleimani şi e la Baza aeriană din Câmpia Turzii.

Cea mai de temut dronă din lume este la Cluj, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii. Modelul MQ-9 Reaper (în imagine) este cel care l-a omorât pe liderul iranian Qasem Soleimani.

 

Prezentată la Câmpia Turzii

MQ-9 Reaper este printre cele mai performante drone din lume și este considerată arma viitorului. Drona nu are nevoie de om care să o opereze și poate fi comandată de la distanță.

În prezent, SUA are peste 200 de astfel de drone.

Drona are un motor de 900 de cai putere, o autonomie de 480 de kilometri și poate fi operată de la 1.900 de kilometri distanță. Greutatea maximă pe care o poate transporta la decolare este de 4.700 de kilograme. Zboară la o altitudine de 15.000 de metri, iar viteza este de 482 km/h.

Rachetele pe care le lansează sunt foarte precise și se ghidează cu ajutorul camerelor care sunt instalate pe ele. Pot „vedea” foarte bine şi noaptea, datorită tehnologiei cu infraroșu şi cu laser.

Drona respectivă va fi prezentată mâine, la exerciţiul militar româno-american DACIAN REAPER-20.

Printre alţii, la eveniment vor fi prezenţi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i ambasadorul SUA în România.

În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

Militarii americani fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care își îndeplinește misiunile de informații, supraveghere și cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, și aparține 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Super-drona americană ucigaşă e la Cluj! MQ-9 Reaper l-a omorât pe liderul iranian Soleimani şi e la Baza aeriană din Câmpia Turzii:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Emil Boc: Bugetul pe 2020 consolidează statutul Clujului de prim centru economic după București. Ce proiecte sunt

Bugetul pentru anul 2020 al Municipiului Cluj-Napoca a fost aprobat în ședința Consiliului local de astăzi iar primarul Emil Boc...

Închide