Ultima actualizare: Wednesday at 13:24
Amenzi în valoare de 295.000 de lei date astăzi la Cluj pentru încălcarea restricțiilor de circulație
Locale

Zece poliţişti din Cluj, condamnaţi la închisoare! Luau mită de la şoferi!

Zece poliţişti din Cluj au fost condamnaţi astăzi la închisoare cu executare pentru luate de mită. Ei se judecă de ani de zile la Tribunalul Cluj, care a dat astăzi sentinţa, închisoare cu executare pentru toţi.

Dacă în prima fază au fost trimişi în judecată 12 poliţişti, în final au rămas doar 10.

Astfel, Mureşan Ioan a primit 2 ani și 4 luni de închisoare, Soran Victor – 2 ani și 4 luni, Todoruț Rareș Ciprian – 1 an și 6 luni, Mureșan Radu Mihai – 10 luni, Alb Dan Dorin – 1 an și 2 luni, Sucală Adrian Vasile – 1 an și 5 luni, Lupaș Cătălin – 1 an, Mânzat Tudor Alin – 1 an și o lună, Gălățan Eduard Robert – 9 luni, Roșca Cosmin Dacian – 8 luni.

Zece poliţişti din Cluj, condamnaţi la închisoare – Procurorii au arătat în rechizitoriu că ei au solicitat bani şi diferite bunuri pentru a nu aplica amenzi.

”În sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că, în mod repetat, aceştia au pretins ori acceptat diferite sume sau alte foloase pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le aplica conducătorilor auto depistaţi în trafic o sancţiune contravenţională pentru încălcări ale conduitei la regimul de trafic rutier (în special depăşirea limitei de viteză instituite pe acel sector de drum).

De asemenea, pe fondul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, întocmeau sau nu întocmeau, participau sau asistau la întocmirea unor procese verbale de contravenţie în care se consemnau stări de fapt nereale, se omitea consemnarea unor contravenţii sau se inserau date nereale, împrejurări de natură a-l favoriza pe contravenient în ceea ce priveşte aplicarea punctelor de penalizare, aplicarea amenzii contravenţionale sau stabilirea cuantumului acesteia şi aplicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme, precum şi de a cauza bugetului de stat o pagubă”, precizează procurorii.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Alte patru restaurante închise de Protecția Consumatorilor Cluj: Baracca, Engels, Hanul Dacilor și Boema

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Cluj au închis azi, temporar, alte patru restaurante după ce au fost descoperite în urma...

Închide