Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

16.000.000 de oameni izolaţi în Italia. Măsuri fără precedent. Premierul Austriei crede că aşa se va întâmpla şi în alte ţări

16.000.000 de oameni izolaţi în Italia. Măsuri fără precedent. Premierul Austriei crede că aşa se va întâmpla şi în alte ţări.

Şi alte state au luat unele măsuri împotriva răspândirii coronavirusului, dar premierul Austriei consideră că este doar o chestiune de timp până când şi alte ţări vor lua măsuri similare Italiei.

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a semnat în această dimineaţă un decret care are ca scop limitarea răspândirii coronavirusului şi care izolează aproape 16 milioane de persoane care locuiesc în regiunea Lombardia şi în alte provincii din nord ţării.

Conform decretului, muzeele, teatrele, cinematografele şi alte instituţii culturale rămân închise în întreaga ţară.

Începând de astăzi au fost închise principalele monumente şi locuri turistice, fat care îi afectează şi pe turiştii din toată lumea care erau programaţi să le viziteze.

„În conformitate cu decretul preşedintelui Consiliului de Miniştri din 8 martie 2020, Parcul Arheologic al Colloseumului şi monumentele aferente (Colosseumul, Colina Palatină, Forul Roman, Domus Aurea) vor respecta dispoziţia guvernamentală şi vor suspenda programul cu publicul până la 3 aprilie”, informează pagina parcului muzeal.

Deocamdată, avioanele şi trenurile continuă să circule între Roma şi Milano şi în străinătate.

În aeroporturile din Roma sunt multe zboruri anulate şi puţini pasageri.

După ce s-a aflat că premierul Conte urma să semneze decretul menit să combată răspândirea coronavirusului, numeroase persoane s-au grăbit să prindă ultimele trenuri de noapte care plecau din Milano.

Deocamdată, frontierele Italiei cu Elveţia, Austria şi Slovenia rămân deschise.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.
16.000.000 de oameni izolaţi în Italia. Măsuri fără precedent. Premierul Austriei crede că aşa se va întâmpla şi în alte ţări:

foto: Business Insider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Femeie de 70 de ani din Mureș, confirmată cu coronavirus, adusă la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca

Astăzi a fost confirmat primul caz pozitiv de infecție cu Coronavirus (COVID-19) din județul Mureș, și al 15-lea din România....

Închide