Ultima actualizare: 8.2.2024
100 de clujeni amendați ieri pentru nerespectarea ordonanțelor militare
Locale

Amenzi de 1.000.000 de lei la Cluj în week-end pentru nerespectarea ordonanței militare

Amenzi de 1.000.000 de lei la Cluj în week-end pentru nerespectarea ordonanței militare.

Peste 650 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au acționat zilnic, în perioada 27 – 29 martie 2020, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pe raza județului Cluj.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, în ultimele 3 zile, autoritățile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 2.714 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 639 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

În perioada menționată, 204 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicțiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

De la debutul pandemiei până în prezent, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în 4 situații, fiind întocmite dosare penale.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, în cele 3 zile s-a impus aplicarea a 1049 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3.

ORDONANŢA MILITARĂ NR .4. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat ieri înaintarea către premierul Ludovic Orban a unui noi document, ORDONANŢA MILITARĂ NR. 4.

Astfel, persoanele peste 65 de ani pot să îşi rezolve problemele de natură medicală în orice perioadă a zilei, dar şi între orele 20 şi 21 pentru a rezolva problemele animalelor de companie, fără a fi nevoie de declaraţii. Tot pentru persoanele în vârstă de 65 de ani s-au impus condiţiile în care pot fi sprijinite de către operatorii economici, cum ar fi vânzarea de produse sanitare sau alimentare. Astfel, între orele 11 şi 13, agenţii economici trebuie să faciliteze accesul acestor persoane. Cei care nu respectă condiţiile de izolare la domiciliu intră direct în carantină, cu condiţia că vor suporta toate cheltuielile.

Amenzi de 1.000.000 de lei la Cluj în week-end pentru nerespectarea ordonanței militare

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Încă o persoană vindecată de coronavirus la Cluj, A scăzut din nou numărul clujenilor cu coronavirus internați în spitale
Încă o persoană vindecată de coronavirus la Cluj

Încă o persoană vindecată de coronavirus la Cluj. Vestea bună a fost anunțată din partea Grupului de Comunicare Strategică. Pacientul...

Închide