Ultima actualizare: azi, 10:08
Bolnavii de cancer din Cluj stau pe ninsoare la o coadă de zeci de metri în fața Institutului Oncologic
Locale

Bolnavii de cancer din Cluj stau pe ninsoare la o coadă de zeci de metri în fața Institutului Oncologic

Bolnavii de cancer din Cluj stau pe ninsoare la o coadă de zeci de metri în fața Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Încă de la ora 7 dimineața,  pacienții cu cancer au stat la cozi uriașe, în frig.

”În plină criză Covid 19 acești bolnavi sunt cei mai expuși infectării. Nu poate fi vorba de distanțare socială aici, nu se respectă cei 1. 5 metri între bolnavi. Jandarmii sunt uluiți de suferința oamenilor și nu sunt capabili să ia măsuri. Ce face statul român acum cu acești bolnavi se numește, crimă colectivă.

Am urlat zile în șir la Guvern să permită emiterea rețetelor on line pentru pacienții cu cancer, să desființeze temporar mizeria numită card de sănătate, să valideze consultații telefonice și servicii de telemedicină. Ori nu le pasă, ori sunt incompetenți sau mai degrabă ambele”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Unul din cele două corturi de triaj a avut probleme din cauza zăpezii, pentru că sunt gonflabile. Între timp problema s-a remediat și sunt ambele funcționale.

”S-au luat toate măsurile posibile de fluidizare, având în vedere numărul foarte mare de pacienți. Sunt și pacienți noi, dar și cei care vin la control, tratament etc. Se întampla la fel și până acum, doar că nefiind situația COVID oamenii erau înăuntru. Acum se face triajul la cele 2 corturi, pentru a putea identifica persoane cu simptome și a nu îi amesteca”, a precizat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Potrivit ultimelor informații, la ora 11 nu mai era coadă.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, dedicată cadrelor didactice, părinților și elevilor

Prima linie de consiliere psihologică pe tema COVID-19, gratuită, dedicată cadrelor didactice, părinților și elevilor. În cadrul parteneriatului dintre Ministerul...

Închide