Ultima actualizare: 3.4.2024
Decesul cu numărul 14 în România din cauza COVID-19
Locale

Coronavirus România. Se închid bisericile, muzeele, cluburile sau teatrele care adună peste 100 de persoane la un loc

Coronavirs România. Se închid bisericile, muzeele, cluburile sau teatrele care adună peste 100 de persoane la un loc. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat miercuri dimineață noi restricții pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Conform unei hotărâri adoptate astăzi, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone.

Măsurile anunțate de secretarul de stat Raed Arafat:

  1. Suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României. Lista va fi stabilită de Ministerul Sănătății;
  2. Recomandarea decalării inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun de mâine, în București și municipiile de judet. O parte să înceapă la ora 8, alții la 9, alții la 10. Plecare sa fie la fel decalată, să se plece la 3 ore diferite. Va ajuta la reducerea aglomerării transportului public.
  3. Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.
  4. Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane. La biserici, 100 maxim în interior, în rest dacă pot sta oamenii afară, în curte, să asculte slujba, e ok.
  5. Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie.
  6. Suspendarea curusurile în învățământul superior până la 31 martie. S-a ridicat problema căminelor. O parte din studenți, care nu lucrează, să plece acasă. Dar am lăsat la mâna univeristăților măsurile.
  7. La nevoie structurile de poliție asigură măsurile necesare, inculsiv escorta pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Coronavirus România. Se închid bisericile, muzeele, cluburile sau teatrele care adună peste 100 de persoane la un loc.

Digi24.ro; Restricții noi în România din cauza COVID-19. Activitățile culturale, religioase și de divertisment cu peste 100 de persoane, interzise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Peste 5800 de blocuri vor fi dezinfectate la Cluj-Napoca
Trafic lejer la Cluj-Napoca după suspendarea cursurilor școlare

Trafic lejer la Cluj-Napoca după suspendarea cursurilor școlare. Șoferii clujeni au fost plăcut surprinși în această dimineață de lejeritatea traficului....

Închide