Ultima actualizare: 3.4.2024
cluburile de pensionari se inchid
Locale

Emil Boc, recomandare pentru clujeni. Acoperiți-vă nasul și gura cu măști sau eșarfe la urcarea în autobuze

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, recomandă clujenilor să își acopere nasul și gura cu măști sau eșarfe la urcarea în autobuze, troleibuze și tramvaie, ca măsură de prevenire a infectării cu coronavirus.

”Capacitatea transportului în comun s-a redus la 65% pentru a limita plecările clujenilor în oraș, în special a persoanelor vârstnice, și a nu încuraja folosirea lui. Gradul de încărcare al autobuzelor a fost miercuri între 15-40%, ceea ce înseamnă că seniorii Cetății au înțeles nevoia de a limita deplasările. Recomand clujenilor să nu utilizeze transportul în comun în această perioadă decât dacă este absolut necesar, dar dacă o fac să folosească o mască sau o eșarfă la urcarea în autobuze, troleibuze sau tramvaie pentru acoperirea nasului și a gurii. Am văzut acest model la la Praga”, a transmis azi Emil Boc.

Edilul a făcut un apel clujenilor să stea acasă, în special cei de peste 65 de ani.

”Ajutați-ne ca să vă putem ajuta”, a explicat Boc.

Acesta admite că pandemia de coronavirus va afecta și bugetul local, pentru că vor fi firme care își vor suspenda sau închide activitatea, lucru ca va duce la neîncasarea unor sume.

”Am făcut o prioritizare a cheltuielilor publice, nu se pune problema suspendării unor contracte privind lucrări de investiții din cauza crizei coronavirusului, niciun șantier nu e închis”, a afirmat Emil Boc.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Alin Tișe: CMID a intrat în etapa finală a lucrărilor

Lucrările la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) au intrat în etapa finală. După ce, în cursul zilei de...

Închide