Ultima actualizare: 8.2.2024
Locale

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în Dej și comunele Bobâlna și Recea Cristur

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în Dej și comunele Bobâlna și Recea Cristur . Marți, 31 martie 2020, la sediul Companiei de Apă Someș S.A, a fost semnat cel de-al doilea contract de lucrări în infrastructura de apă ce va fi implementat în județul Cluj în cadrul proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro.

Noua investiție, ce va debuta în perioada imediat următoare, vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din municipiul Dej, precum și a celor de alimentare cu apă potabilă din 12 localități componente ale comunelor Bobâlna și Recea Cristur.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj „Dincolo de beneficiile, evidente, ale acestor investiții în infrastructura de apă, la fel de important e și faptul că acestea vor fi realizate cu bani europeni. Fondurile astfel economisite la bugetul județului vor fi folosite la alte investiții, tot în avantajul clujenilor”.

Lucrările vor viza, astfel, reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe nu mai puțin de 29 de străzi din municipiul Dej, respectiv în localitățile Șomcutu-Mic, Bobâlna, Oșorhel, Vâlcelele, Recea Cristur, Pustuța, Căprioara, Elciu, Jurca, Escu, Osoi și Ciubanca, pe o lungime totală de 80 de km. De asemenea, contractul semnat azi mai prevede reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare pe 68 de străzi din municipiul Dej, pe o lungime totală de 33,7 km. În total, în întreaga zonă acoperită de lucrări vor fi înființate 986 branșamente de apă, respectiv 831 de racorduri de canalizare.

Necesitatea realizării acestor investiții, a căror valoare se ridică la 69.829.372,36 lei, a fost determinată de dorința extinderii ariei de acoperire a actualei rețele de apă precum și de nevoia de a preveni avariile și întreruperile în furnizarea serviciului de alimentare cu apă. De asemenea, în ceea ce privește serviciile de canalizare, intenția este de a crește gradul de acoperire al acestora, motiv pentru care, la finalul proiectului, populația estimată a beneficia de canalizare va crește cu aproape 18.000 de locuitori. 

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Încep lucrările de alimentare cu apă și canalizare în Dej și comunele Bobâlna și Recea Cristur  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Casă de avocatură din Cluj: Lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate duce la răspundere penală și civilă!

Casă de avocatură din Cluj: Lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate duce la răspundere penală și civilă! În...

Închide