Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Inspectoratul Școlar organizează caravana meseriilor la Jucu

Inspectoratul Școlar organizează caravana meseriilor la Jucu. În cadrul activităților dedicate zilei de 11 martie – ”Ziua Națională a Meseriilor” Inspectoratul Școlar Județean Cluj organizează azi, 5 martie 2020, la Casa de Cultură din comuna Apahida, evenimentul ”CARAVANA MESERIILOR”, acțiune de promovare a învățământului profesional și dual.

La activitate vor fi prezenți elevi ai clasei a VIII-a și părinții acestora. Diriginți și directori ai unităților de învățământ gimnazial din comunele Apahida, Bonțida, Jucu, Răscruci și Mociu. Activitatea de promovare va fi realizată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj. 

Educaţia şi formarea profesională au un rol fundamental în crearea şi dezvoltarea unei societăţi bazate pe competenţe. Nu putem fi nepăsători la evoluţia tehnologică din ultimii ani. Trebuie să devenim proactivi, să luăm decizii bine fundamentate pentru ca elevii noştri de gimnaziu să-și poată continua studiile urmând un traseu educațional corect”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

Reaminitim că învăţământul dual a fost introdus începând cu anul şcolar 2017-2018. An în care s-a înregistrat un număr de 2.268 elevi în prima promoţie pentru această formă de organizare a învăţământului profesional. Numărul elevilor din învăţământul dual a crescut, ajungând în anul şcolar 2019-2020 la 12.908 elevi.

***
Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Inspectoratul Școlar organizează caravana meseriilor la Jucu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Polițiștii de la T.F. au prins un tâlhar din Recea Cristur

 La data de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu polițiștii Postului de Poliție T.F....

Închide