Ultima actualizare: Tuesday at 10:08
Locale

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, asigură hrană zilnică pentru 25 cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, ca persoana fizică, va asigura hrana zilnică pentru 25 cadre medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru a ajuta personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

De asemenea. CJ Cluj a decis să preia organizarea unui spațiu suplimentar de carantină format din două imobile cu o capacitate actuală de cazare de 142 de locuri.

Acestea vor fi repartizate de către Direcția de Sănătate Publică în funcție de regulile specifice de carantină, măsura fiind una de prevenție și face parte din planul de organizare timpurie astfel încât județul Cluj să facă față nevoilor de cazare în regim de carantină.

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Cluj a oferit cadrul legal necesar astfel încât Consiliul Județean să poată deconta următoarele cheltuieli necesare funcționării corespunzătoare a spațiului de carantină menționat, astfel încât alocația de cazare în valoare de 230 de lei/zi care include costurile cu servicii de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape. La aceasta se adaugă indemnizația de cazare în cuantum de 70 de lei/zi care include următoarele cheltuieli: trei mese/zi, cheltuieli cu apa, cheltuieli cu îmbrăcăminte corespunzătoare – câte două perechi de pijamale și două perechi de papuci de unică folosință”, au precizat reprezentanții CJ Cluj.

Președintele CJ Cluj împreună cu aparatul de specialitate al instituției analizează absolut toate variantele prin care, financiar sau prin punere la dispoziție de imobile, poate să susțină eforturile medicale de carantinare.

***

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalCJ vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tinerii clujeni vor grupuri de inițiativă în oraș, cartier, stradă sau bloc

AGIT (Asociația Grupurilor de Inițiativă ale Tinerilor) este un HUB construit special la Cluj ca tu să intri în contact...

Închide